Zomer??? Festival seizoen

De afgelopen dagen stonden bij mij in het teken van muziek, muziek en nog meer muziek.
Begon het op zondagmiddag met een tuinconcert van Hans van der Lyke bij “de Vlinderij” in Muntendam. Misschien wel de grootste verrassing van de afgelopen weken want ik had geen enkel idee waar ik heen zou gaan. Nu weet ik dat de smaak van de eigenaars van “de Vlinderij”redelijk overeenkomt met mijn smaak, dus ik verwachtte gewoon iets leuks. En leuk was het zeker, heerlijk weer, een man met een gitaar, Groningse luisterliedjes, dus gewoon ontzettend genieten van de sfeer en de muziek. Heerlijk!
Hans van der Lijke in de Vlinderij 

 
Ondanks de drukke werkzaamheden ben ik toch afgelopen donderdag ondergedoken in de feesttent bij ons in het dorp. Ergens rond de langste dag is het hier altijd dorpsfeest en dat betekent 5 avonden feesten. Het programma leek me niet echt zo geweldig, voor de tigste keer kwam Jannes weer op de planken, de Gangmakers maken me ook al niet blij en de finale van de zondagavond is ook altijd hetzelfde. De enige avond die me nog wel iets leek was dan toch de donderdagavond. Een of andere band met veel muziek uit de jaren 70/80 en als klap op de vuurpijl, André Hazes junior. 
Nou is dat laatste niet helemaal mijn ding, maar ik had zijn laatste cd eens beluisterd op Spotify  en een aantal teksten kon ik wel enigzins waarderen. De avond begon goed, lekker veel Ike en Tina Turner klassiekers. En tegen half 12 was het zover, Dreetje kwam op. Teksten waren niet te verstaan, geluid was bagger en het tempo lag hoor, even snel doorzingen en wegwezen. Half uur later zat ie weer in de auto. Nummers van zijn nieuwste cd waren er maar 2 en de rest is ouwe meuk van zijn vader. Afknapper? Nee, alleen niet mijn ding.
Hazes
 
Zaterdagavond, wat gaan we doen? Blijven we thuis of gaan we toch nog even naar Veendam en avondje Bogdike op het Museumplein. Vanaf 2 uur spelen er allerlei bands muziek uit d 60 en 70 jaren. Eerst wat onbekend spul en dan tegen 5 uur begint het met de Beatles, daar hoef ik niet bij te zijn want hoeveel ik ook van muziek houd, met de Beatles heb ik helemaal niets.
Neil Young, David Bowie en plaatselijke held Gina de Boer gaat me niet lukken. Maar tegen half 9 ben ik aanwezig en even later starten de Happy Tunes, wat heerlijk lekker meezingen met nummers van de Stones, the Doors, Steppenwolf en andere ouwe rocknummers uit mijn tienerjaren. Samen met Linda, Tineke en Tineke, lekker meezingen en gek doen. O wat heerlijk, daarna komt Hot Me met Veendammer Everhard Sprik als frontman. O dat wordt te gek, Herman Brood, Gruppo Sportivo, Golden Earring, te gek! Wat een super leuke avond met heerlijke muziek. Wat is het zomerseizoen met al deze leuke activiteiten toch heerlijk. 
Happy Tunes 
Zoekplaatje

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − zeven =