Zomerseizoen is aangebroken

Heb ik in het winterseizoen toch met enige regelmaat tijd voor mijn verzameling theezakjes, vanaf mei ligt het weer bijna stil en gaat mijn vrije tijd uit naar de andere verzameling die mij zo dierbaar is. Mijn fuchsia verzameling. Eigenlijk ben ik er het hele jaar wel mee bezig, want ik moet natuurlijk de planten overwinteren. In mijn huidige woning is dat niet zo gemakkelijk, ik mis hier een kelder, waar ze koel en vorstvrij kunnen staan. Nu zijn er veel alternatieven, oa het opslaan in een oude diepvrieskist, maar daar heb ik geen ruimte voor. Nee bij mij gaan ze op zolder, er is daar geen verwarming maar de ketel staat er wel en de buizen lopen er langs, dus echt mega koud is het er nooit en soms zelfs iets te warm. Nu is dat laatste wel op te vangen, door iets vaker de planten te besproeien en water te geven. Maar het is verre van ideaal en het is altijd maar afwachten hoe de planten de winter doorstaan.De afgelopen winter is dus prima gegaan, de oudere planten zijn nog allemaal in leven, helaas zijn een aantal jonge planten toch dood gegaan, dit is niet te voorkomen. Vaak zijn dit ook de zwakkere soorten en is het ook voor andere verzamelaars altijd moeilijk om deze planten de winter door te krijgen.


Maar ze staan ondertussen al weer enige weken allemaal buiten, de planten groeien prima al zijn ze altijd iets later in bloei als planten die in een kas hebben gestaan. De eerste oudere planten staan ondertussen al weer in bloei en zelfs mijn verstoteling is in volle bloei. Afgelopen 2 jaar ging hij pas in oktober bloeien en had hem dus afgelopen winter lekker buiten laten staan, zou wel zien wat het ging worden. Waarschijnlijk doodgevroren in de groene container, maar nee dus, hij heeft het overleefd en laat zich van zijn mooiste kant zien.


                          taaie rakker, overleefde een winter buiten 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =