Levenslang

De ene keer is het een boek wat je in 1 dag kunt uitlezen, de volgende is een dikke pil met 350 bladzijdes en waar je je doorheen worstelt. Niet omdat het niet leuk is, maar omdat het geen verhaal is maar een opsomming van gebeurtenissen en feiten.
Het boek “Levenslang” van ex collega en huidig Telegraaf misdaadverslaggever Mick van Wely.

In 1870 schafte Nederland de doodstraf af en werd vervangen door levenslange gevangenis of zoals toen heette tuchthuis straf. Vele personen hebben dit in deze kleine 150 jaar dit te horen gekregen tijdens de uitspraak. Al deze zaken worden benoemd in het boek. Schrijnende gevallen, die je het liefst zo snel mogelijk wil vergeten maar ook zaken waarover je lang kunt nadenken. Al met al en boek die je beslist niet in een week uitleest en die je ook wel eens links laat liggen en de voorrang wordt gegeven aan een luchtig verhaal in een tijdschrift. 

Geen boek waar ik een kort verslag van kan maken, maar een boek wat je gewoon gelezen moet hebben om ook enig inzicht te krijgen in ons recht systeem, maar je misschien nog meer afvragen waarom de ene dit krijgt en een ander, die misschien wel een veel grotere misstap heeft gedaan in zijn leven niet. Kan over dit boek niet veel meer zeggen, dan “een aanrader”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + een =