Festival OVER de VLOED

Wil toch nog enige woorden kwijt over een festival wat ik gisteren heb bezocht. Festival OVER de VLOED in Lauwersoog.
Met 3 vriendinnen avondje op stap, eerst ergens eten tussen Groningen en Lauwersoog, het werd het pittoreske Winsum. Prima locatie en dankzij het mooie weer lekker buiten.
Daarna door richting de haven van Lauwersoog, daar begint om half 10 bij zonsondergang een muzikaal gebeuren op de dijk.

Met Tuk Tuk van P 4 naar de Haven

Waarschijnlijk bleef de zon iets langer schijnen want het begon iets later met muziek van het Noordpool Orkest. De muziek kwam vanaf een ponton, deze lag een behoorlijk eind in zee. Maar wat een prachtige gebeuren, de zon die ondergaat, muziek en de zee die rondom je zit.


Duizend mensen mogen genieten van dit schouwspel, de een in korte broek en t-shirt, dan ander met dikke trui en jas. De wind heeft vrij spel. Dan komen de Troebadoers naar voren, enige weken terug nog gezien en ook vanavond treden ze op. Ik hou wel van dit soort muziek en geniet met volle teugen. Maar dan breekt er iets in me, het tweede nummer wordt gezongen door Alex Vissering en is “Mien Machtig Wad”. Een van zijn klassiekers.
Een aantal jaren terug, heb ik op Radio Noord, herinneringen opgehaald aan mijn vader. Mijn vader die van de zee naar het Groninger Laand was gegaan maar toch elke week even de zee moest zien. Toen ik klein was en mijn ouders een auto kochten, wat eigenlijk best bijzonder was, gingen we menig zondagmiddag naar het noorden. De in aanbouw zijnde Eemshaven heb ik zie groeien, van opgespoten nieuw land tot een haven. O wat moesten we vaak naar de Waddenzee. Vele anekdotes kan ik er over vertellen en het programma op Radio Noord werd dus afgesloten met het door mij gekozen nummer Mien Machtig Wad.

 

De Troebadoers met rechts Alex Vissering

En dan zit je op een vrijdagavond met tranen in de ogen van de wind die om je oren waait te luisteren naar dit nummer en komen er nog meer tranen. Even terug in de tijd, zonder dat mijn vriendinnen door hebben wat er aan de hand is.

Zo mooi en dan een afsluiter, niet Waylon, die had een virus, wellicht heeft hij de bui zien hangen door op een wiebelend ponton te gaan zingen en kreeg hij spontaan een virus. Nee er was een super goeie vervanger, het is Douwe Bob. Dat is genieten. Slow Down.

Douwe Bob


Foto compilatie Pia 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 13 =