Avondje muziek

Gisteravond sinds lange tijd weer naar het Kielzog in Hoogezand. Een totaal nieuw theater nadat de vorige blijkbaar te klein of niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed. Jaar of 20 is natuurlijk ook al erg oud voor een theater, dus er moest en er zou een nieuwe komen. Leuk theater, maar nadeel is, het staat in Hoogezand, je gaat naar de voorstelling en dan kun je naderhand nog maar 1 ding. Naar huis. Nergens in de directe omgeving kun je nog even gezellig na borrelen.

Maar daar ging het ook niet om, ik kwam natuurlijk voor de voorstelling. Aigenhaimers en Vrumde Vogels. Nou wist ik van de komst van 3 rasartiesten die veelal in het Gronings zingen en tevens de komst van Henk Puister. Maar dat er een volledig orkest achter zat was even schrikken. Had me ook niet echt verdiept in deze voorstelling, we zouden reeds in december alleen toen was het theater nog niet klaar en werd het doorgeschoven richting mei. 

Zoals verwacht Edwin Jongedijk is en was geweldig, Jan Henk de Groot is een verfrissende stem en good old Alex Vissering heeft schitterende songs geschreven en gezongen, helaas zong hij er maar 1 van zijn beauties. Dan Henk Puister, zijn Zuidbroekster roots moest hij toch even vermelden en hij kan de zaal prima vermaken, wat een entertainer. Zou deze man wel in een avondvullend programma willen zien à la Marcel Hensema. 

Maar dan het orkest, niets op aan te merken, het begon goed met het Grunnings Laid, maar daar na begreep ik de link dus totaal niet. Ik hoorde allemaal bekende nummers van oa de Beatles, Pirat of the Carabian en James Bond, titel songs. Ze deden het voortreffelijk maar miste de link naar de naam van het programma Aigenhaimers en Vrumde Vogels, ja dat ze uit Hoogezand kwamen was duidelijk maar ik miste de Groningse inbreng van hun. Jammer, de volgende keer alleen naar Edwin, Jan-Henk en Alex en zoals gezegd, een hele avond apart voor de verhalen van Henk. 

Foto’s © Jan Lenting
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − 6 =