Derde Kerstdag

Zo, kerst zit er weer op. Leuke dagen misschien voor mensen die een grote familie bezitten, maar voor vele twee dagen om tegen op te zien en die maar zo snel mogelijk voorbij mogen zijn. Ergens daar tussen in zitten mijn gevoelens omtrent kerst. Eerste kerstdag is altijd een beladen dag, het grootste drama in mijn leven heeft zich afgespeeld op de avond van eerste kerstdag. Heb dit na al die jaren best wel een plaatsje kunnen geven in mijn leven maar op de dag zelf zou ik me het liefst verstoppen of ingraven als een mol. Na het overlijden van mijn moeder, 10 jaar geleden, is er ook eigenlijk niemand meer in mijn leven, die nog even aan dit voorval denkt. Familie heb ik maar weinig, vrienden hebben op dit soort dagen hun eigen bezigheden en een aantal vrienden zijn van na 2002 evenals collega’s. 

Nee ik kan alleen maar zeggen, kerst 2015, we hebben het weer gehad en nog 1x diep ademhalen en ook Oud & Nieuw is weer voorbij en gaan we over tot de orde van de dag. Maar kerst heeft ook wel degelijks iets moois en dat is Derde Kerstdag. Een dag waarop ik vaak moet werken, maar dit jaar was het een zondag en kon ik weer eens meelopen in de Derde Kerstdag Wandeling van de Historische Kring Menterwolde. 

Voorzien van wandelschoenen, waterdichte jas en paraplu stonden we om half 2 klaar voor een wandeling door het buitengebied van Zuidbroek. En wat hadden we weer een prachtige route, vanaf het Trein & Tram Museum richting Tusschenloegen. 

Met af en toen een miezerig regentje langs een dijk van veen, over de bodem van het vroegere Poeltje en over de landerijen van het Voorwerk van het Klooster te Termunten. Prachtige verhalen over het ontstaan van de veendijk, de oude watermolen, kloosters en gevechten tussen ommelanden en stad. Wat heerlijk om na bijna 3 uur wandelen met een groep enthousiaste mensen die genieten van het wandelen, de natuur en de historie. Volgend jaar maar een dag vrije nemen na kerst om weer mee te kunnen lopen.

 

© Janneke Blaauw-Meijer 

2 thoughts on “Derde Kerstdag

  1. Hallo Maria, ik begrijp een klein beetje hoe je je voelde. Wij/ ik heb ook rond Kerst en ook Pasen iets dergelijks meegemaakt. Wij hebben ook altijd weinig aandacht daarvoor gehad. Daar moet je mee leren omgaan, zowel met teveel of te weinig aandacht. Maar nu zijn wij nog een gezin. Ik weet het niet in jouw geval? Wens je toch nog wat aandacht toe voor je gedachten en gevoelens, sterkte!

  2. Dankje Marga, ik zeg altijd dat ik 50 weken per jaar heel gelukkig ben en alles wel een plaatsje van geven in mijn leven, behalve de 2 laatste weken van het jaar, dan komt het ineens weer keihard binnen. Maar we hebben het weer gehad en we zitten weer in het ritme van het dagelijks leven, nog een paar weken en dan komt het voorjaar weer om de hoek kijken en wordt het alleen maar leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 1 =