Kerstkaarten? Uit de tijd?

Zo de eerste stapel kerstkaarten zijn de deur uit, het was de bedoeling om gisteravond me nogmaals aan het schrijven te zetten, maar hoofdpijn gooide dus roet in het eten. Nu zullen er misschien een aantal zeggen “kerstkaarten, dat is zo ouderwets, we sturen toch simpel een appje”. Nee dus, deze dame doet daar niet aan mee. Ik stuur naar de mensen die me dierbaar zijn een kaart, een teken dat ik aan hun denk en ze meer voor me betekenen als een simpel appje, smsje of facebook berichtje.
Vooral het laatste vind ik dus helemaal niets, hoe makkelijk kun je het jezelf maken, maar laat iemand die zoiets op Facebook plaatst mij niet wijs maken dat de persoon dan aan mij denkt wanneer hij dit niets zeggend berichtje plaatst.

Nee ik stuur dus kerstkaarten, naar de weinige familie die ik nog bezit, naar vrienden, 2 zieke collega’s, wat kennissn en naar een aantal personen die me helpen om mijn verzameling te laten groeien. Stuurde ik een jaar of 5 terug nog een kaart naar iemand die opvallend vaak riep, ik doe er niet meer aan, prima dan krijg je tegenwoordig ook geen kaart meer terug. Conclusie, weer 20 miljoen kaarten minder dit jaar, ach snapt men dan niet dat een kaartje voor heel veel mensen zoveel kan betekenen? En voor wie dan wel een appje, smsje of wat ook meer mijn kant opstuurt, je zult het goed bedoelen, maar het is aan mij niet besteed. Gelukkig denken heel veel verzamelaars er net zo over, want ik heb de eerste kaarten al binnen. Hier word ik dus echt blij van.

 
Vandaag een zakje uit mijn eigen verzameling, maar die ook als scan aangeleverd kreeg door Elly.

3 thoughts on “Kerstkaarten? Uit de tijd?

  1. Helemaal mee eens Maria, ook ik stuur nog steeds kaartjes (er gaan er zo'n 100 de deur uit) en vind het jammer dat er helaas altijd weer mensen afhaken want ik vind het zelf ook heerlijk om kaartjes te ontvangen.
    Ik hou me wel aan mijn regel dat ik wanneer ik geen kaart van iemand heb gekregen er het volgende jaar toch weer 1 stuur. Ze kunnen in deze drukke tijd nu eenmaal kwijtraken. Krijg ik 2 jaar achter elkaar geen kaartje mee, jammer maar dan gaat er naar die persoon van onze kant uit ook geen kaart meer.
    Maar hoe leuk is het dan dat je een kaartje krijgt van iemand waarvan je nog niet eerder een kaartje hebt gekregen. En dat je dan allebei dezelfde gedachten hebt gehad en de kaarten elkaar kruisen. De jouwe is onderweg 😉

  2. Dat heb je fijn gezegd Maddy. Ik zie hier dit jaar kaarten binnenkomen van jongeren waar ik er nog nooit een van heb ontvangen. En de personen die niets doen en alleen via Social Media, prima, maar ze horen van mij niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =