Opwarming van de aarde

Gisteren las ik op de website van mijn “krant” dat de kerstboom verkoop maar moeizaam op gang komt, vandaag hoor ik Pietje Paulusma zeggen dat het as. donderdag in het zuiden van het land wel een 15 graden kan worden. Ja dan is het wat mij betreft niet zo gek dat veel mensen nog niet echt in de kerstsfeer zitten. Misschien zijn we ook wel een beetje kerstmoe, al dat gedoe, boom opzetten, huis versieren, als het even kan dan nog een rendier in de tuin. Dag of 10 later kun je alles weer afbreken en op zolder zetten.  Nee kerstmoe wil ik het niet noemen, maar we worden al maanden bestookt met kerstkransjes bij de Aldi, in augustus liggen de kaarten al bij de Kruidvat en dan spreek ik nog niet eens over het dumppaleis van Nederland, de Action, daar zie je bijna het gehele jaar door de kerstballen liggen. Wat mij betreft mag dat per direct veranderen, pas na 5 december mag het kerstspul in de winkels komen te liggen, dan is er nog voldoende tijd om weken tegen een boom aan te kijken, kaarten kun je ook nog ruimschoots op tijd schrijven en in de bus doen en de kerstkalkoen kan ook nog wel op tijd in de pan. 

Vandaag weer een zakje uit de verzameling van Elly.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 1 =