Puutjes kuutjebuutn bie Grietje

Vandaag een thuis ruilbeurs in het hoge noorden, een Gronings onderonsje met een vleugje Drents en Fries.
Na lange tijd was er weer eens tijd voor een ruildag, dit keer niet helemaal naar het westen of zuiden van het land, nee we bleven lekker in Groningen op slechts 10 minuten van mijn huis.
Wat al langere tijd in het vat zat, dat werd tijdens de after beurs in Maartensdijk besproken, weer eens een ruilbeurs bij iemand in huis. Dit keer gingen we dus naar Grietje. Voor mij bijna een thuis wedstrijd. Heiligerlee, bekend om zijn slag bij Heiligerlee in 1568. Nooit exact bekend waar de daadwerkelijke slag heeft plaatsgevonden maar wellicht in het buurtschap Tranendal, het zuiden van Heiligerlee. 

Iets na tienen word ik opgehaald door Rensina, zij woont ongeveer 10 minuten te westen van me en na het inpakken van 2 dikke tassen, gaan we dus gezamenlijk 10 minuten richting het oosten.
Wanneer we aankomen zijn de eerste ruilers al binnen, José, Marcel en Sjieuwke zitten er reeds, even na ons komt Janet binnen niet veel later gevolgd door Daatje.  Na eerst koffie, thee en bijkletsen, gaat het beginnen. Ik begin met Rensina en dat is gelijk een leuke ruil, zie weer een aantal Pickwick zakjes met de kleine nummertjes, leuke doosjes met kerst tafrelen en nog meer mooi materiaal. Vanaf dat moment gaan we lekker door. Heb een super leuk plekje, zit voor het raam en kan alles lekker in de gaten houden. Misschien komt Sint nog voorbij, mag dat natuurlijk niet missen.

Sint en Piet zal ik trouwens niet zien, kom niet verder dan een verdwaalde oude man, die opvallend naar binnen kijkt, een geel gevaar op een gele brommer en de bezorger van de AH folder, vrolijke jongen die lekker loopt te zwaaien. Ondertussen gaat het ruilen van zakjes dus lekker door. Allerlei leuke zakjes komen voorbij. Das Gesunde Plus is weer eens anders, ontbrekende Perfekt en Plus worden gevonden en we blijven maar doorgaan.
Op een gegeven moment moet het licht aan, het begint al weer te schemeren in de kamer maar nog steeds zijn we niet klaar. Voordeel van een kleine groep, er is meer tijd om in elkaar bakken te kijken en zodoende vallen kleine verschillen en ontbrekende zakjes in series je beter op. Marcel wil de bus van 16.45 uur richting Delfzijl, maar dat gaat hem niet worden. Voor we het weten is het zo laat en besluit hij dan maar een bus later te nemen. De laatste zakjes gaan ondertussen in het rond, Sjieuwke is de laatste die haar spullen inpakt. We nemen weer afscheid van Grietje en bedanken haar voor deze ontzettend leuke dag. Eenmaal in de auto, ben ik binnen enkele minuten weer thuis. Wat heerlijk om eens een beurs zo dicht bij huis te hebben. Grietje nogmaals heel erg bedankt!


2 thoughts on “Puutjes kuutjebuutn bie Grietje

  1. Was inderdaad een hele leuke dag en zeer geslaagd, ik had er 357 kunnen ruilen. Nu komt het volgende, mag ze weer opruimen. Complete series gaan met een sticker in de map, het ontbreekt me aan tijd om ze op Catawiki te plaatsen. Misschien dat dit ooit nog eens komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + zestien =