Herfststorm, fuchsia’s en een klein beetje thee

Vannacht is de eerste herfststorm over het land getrokken, mijn achterburen moeten toch maar eens iets aan hun schutting gaan doen, want de hele nacht hoor je het klapperen van de schutting. Kan natuurlijk opgelost worden door het raam dicht te doen maar als ik aan iets een hekel heb, dan is dat wel slapen met een raam dicht. Het moet wel heel erg koud worden wil ik het raam dicht gaan doen en dan nog staan de roostertjes in het raam open. Maar dat terzijde.

Het mooie en warme weer van de laatste weken deed me steeds iets uitstellen, het winterklaar maken van mijn fuchsia verzameling. Had alles wel al bij elkaar gezet en sommige al in andere potten geplant maar vandaag is het dus zover, alles gaat in winteropslag. En dan is het maar afwachten wat er in het voorjaar heelhuids weer te voorschijn komt. De kleinere planten is altijd moeilijk maar de dikkere planten die al jaren oud zijn, ach die overleven het wel. De hele dikke planten, staan trouwens nog buiten, die kunnen ook net wat meer kou aan en die gaan pas wanneer het gaat vriezen.

Maar wanneer alles op zolder staat, dan moet je toch maar iets anders gaan doen, vandaag geen plannen buiten de deur, dus we gaan………..in de theezakjes. Sinds enige tijd ligt de focus op het wegwerken van een achterstand en het ruilen van de duizenden zakjes die hier liggen. Even geen nieuwe kopen, geen nieuwe Kruidvat series, geen nieuwe in Duitsland, nee gewoon kijken hoeveel ik kwijt kan raken van al die dubbelen die hier al zijn.

Ondertussen heb ik met een aantal mensen geruild en die hebben dus heel veel oud materiaal gezien en dan verwonder ik me er over wat ze vinden. Dan blijkt dat verzamelaars met meer dan 40 000 zakjes er heel veel kunnen vinden en zo toch series compleet maken waarvan ze misschien wel dachten al compleet te bezitten. 

Dus iemand die wil ruilen en graag wel eens tussen vele dubbelen wil kijken, stuur me maar een mail en ik zal reageren.

2 thoughts on “Herfststorm, fuchsia’s en een klein beetje thee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + achttien =