Happy Halloween

Halloween tot een aantal jaren terug nog nimmer van gehoord, maar de Amerikaanse invloeden hebben ons tegenwoordig bereikt. Na eerst Valentijn is het nu Halloween wat ons land in rap tempo veroverd. Nou horen we iedereen roepen dat Zwarte Piet niet mag verdwijnen maar ik hoor niemand die roept, Halloween willen we niet. Ons land veranderd, mede door tv, internet en social media zie je nieuwe gebruiken verschijnen en oude gebruiken veranderen. Jaren terug, toen ik klein was, was Zwarte Piet een engerd, met grote oorbellen en een roe. Bekijk foto’s van vroeger en nu, ze lijken amper op elkaar. Moeten we nu zo moeilijk doen dat hij iets minder zwart is, dat het een roet piet wordt of een gekke smurfen piet? Nee mijn inziens niet, het is een kinderfeest en zij maken zich totaal niet druk om de kleur van Piet. Zij vinden het alleen maar leuk en spannend. En nog spannender is Halloween, laat dus dit feest maar lekker Nederland veroveren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 6 =