Nepal

Wat begon de afgelopen week leuk, Rob terug van vakantie met nieuwe zakjes en in mijn ladeblok lagen nieuwe zakjes uit Nepal van collega Froukje uit Leeuwarden. Wat een leuke verrassing, misschien was het doosje nog wel mooier dan de inhoud, doosje is gemaakt van een soort geperst papier maar de bloemen en bladeren zitten er gewoon doorheen geperst. Had ik nog nooit eerder gezien en doosje staat dus ook op een prominente plek in mijn theekamer. Nadeel van leuke doosjes is alleen, dat er in mijn theekamer steeds minder ruimte is. Sinds afgelopen zomer staat al mijn ruilmateriaal op zolder maar krijg amper het idee dat er ruimte is gekomen. Dus wat doen we, gewoon door verzamelen en waar een wil is, komt ook wel weer een oplossing om alles leuk neer te zetten. Volgende maand maar weer een staatslot kopen, wellicht valt de jackpot bij mij en kan ik ruimte kopen. Bedankt Froukje voor weer een prachtige aanvulling op mijn verzameling theezakjes.


Maar dan kom ik even terug op het begin van de afgelopen week, een week die zo mooi begon maar die op maandagavond ineens wordt opgeschrikt door een vervelend incident in Leeuwarden, iemand is neergeslagen en overleden. Tweede slachtoffer is gestoken. Bah, wat hoor je dit vaak, wat weer een drama. Dinsdagmiddag even na 1 uur, kom de afdeling oplopen en hoor wat collega’s opgewonden praten, wat is er aan de hand? Tsja en dan zakt de bodem even weg, collega Cecile is het neergeslagen en overleden slachtoffer. Zomaar neergeslagen tijdens een wandeling. Afgelopen seizoen nog met haar samengewerkt tijdens rondleidingen in Groningen voor de abonnees, haar overleden man was een van de wederverkopers van onze titels en nu is ze zomaar uit deze wereld gerukt door iemand die ze niet kende. Wat kan de wereld dan opeens totaal anders zijn en is het niet te bevatten dat dit gebeurd. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − vier =