Vluchtelingen Welkom

De afgelopen weken wordt er in Nederland behoorlijk verdeeldheid gezaaid omtrent het vluchtelingenbeleid. Het enige gedeelte zegt, men is welkom, hier is het veilig en jullie kunnen hier bij ons weer rustig slapen en hoeft men niet bang te zijn. Maar de andere groep is woedend, denkt alleen in angst aan wat er komen gaat, dat Nederland zal veranderen in een Islamitisch land, waar de autochtone bevolking het onderspit zal delven. De wijken met veel sociale woningbouw voor het grootste deel bevolkt zal zijn door mensen die hun roots niet in Nederland hebben en die zonder te werken handen vol geld van de Nederlandse staat krijgen.

Is deze angst terecht? Ik denk het niet, van al de mensen die nu Nederland binnenkomen zal een gedeelte ook weer vertrekken naar andere landen waar ook gevluchte familieleden wonen. Er zullen ook vele teruggaan naar hun land, wanneer het daar rustig en vredig zal zijn. En uiteraard zal een aantal weer vertrekken omdat ons land helemaal niet zo geweldig is, als dat men misschien wel denkt. Hier moet gewerkt worden, de huren zijn hoog, de sociale lasten en premies liegen er niet om. Is dit wat men van een veilig en welvarend land verwacht? 

Maar zelf maak ik me veel meer zorgen om mijn buren, mijn collega’s en mijn vrienden, zij die ineens heel anders denken en maar roepen dat “ze” op moeten rotten, dat Nederland vol is, dat eigen volk niet naar de voedselbank zou moeten. Ik zie leuke en gezellige mensen om me heen veranderen in oproerkraaiers die te pas en te onpas dingen roepen waarvan ze misschien amper weten wat dit betekent.

Waarom dit bericht? Omdat ik vandaag een heel mooi theezakje tegenkwam uit Oostenrijk, Refugees Welcome. Zo kan het dus ook.

One thought on “Vluchtelingen Welkom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 5 =