Wat moet je meenemen naar een beurs?

Ik was dus weer eens naar een ruilbeurs. Zoals altijd maak je ruilbakken, her en der worden nieuwe zakjes tussen gestopt. Ik ga niet heen en doe de nieuwste apart want dan kijkt men nooit meer tussen de oudere zakjes en pakt men alleen de nieuwste.
Maar ik heb ook een aantal mappen bij me, met daarin eenlingen. Zakjes die ik over heb van series, gekregen zakjes, noem maar op. Nu had ik daar ook echt leuke en bijzondere zakjes tussen gestopt. Eigenlijk met het doel om te kijken of men dit zou ontdekken. Nieuwe De Beste 1, met bijschrift dat dit nieuwe waren. Totaal 6 stuks. Wat Chinese zakjes die niet op Catawiki staan, dus niet iedereen heeft ze, totaal 7 stuks. En als klapper 2 Japanse zakjes.

Maar wat schetst mijn verbazing, de nieuwe De Beste 1 zitten nog compleet in de map, Chinese zakjes worden ook vluchtig bekeken en er blijven 4 van de 7 over en de Japanse zakjes die zijn weg.
Nou heb ik best wel goed kunnen ruilen, maar ik merk toch dat men heel snel en vluchtig alles bekijkt en dat er soms zeer zeldzame oudjes, totaal nieuwe of zakjes die men bijna niet ziet, volledig over het hoofd ziet. 

Ondertussen ben ik via de mail een aantal zaken aan het afhandelen en stuur ik weer scans over de hele wereld, de 6 De Beste zakjes gaan naar Tsjechië, ook 2 van de Chinese zakjes, de andere 2 gaan te samen met wat ouder materiaal waar onder zeer oude Pickwick zakjes, die ik ook bij me had op de beurs naar Denemarken. En daarmee kom ik toch tot de conclusie, ruilen op een beurs is leuk voor de gezelligheid en misschien nieuwe series, maar de rest wordt amper bekeken. En juist dat vind ik nu zo leuk, oudere zakjes vinden, de nieuwe komen vanzelf op je pad, al duurt het soms jaren, maar dat ene oude zakje wat ik nog steeds mis en die dan terugvinden in een rommeldoos.

2 thoughts on “Wat moet je meenemen naar een beurs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 14 =