De schaduw van Duvan

De ene keer lees je een boek in 2 dagen uit, de andere keer komt er van alles tussen, oa weekbladen en heel veel kranten en dan blijft het boek even op het nachtkastje liggen. Maar gisteravond heb ik het laatste gedeeelte gelezen van  “De schaduw van Duvan”.


Marcel en Angelique halen een 3 jarig jongetje uit Colombia, ze proberen een band op te bouwen met hun zoon, maar dat lukt niet en zelfs hun huwelijk komt aan een zijden draadje te hangen. Vrienden en familie laten hun in de steek omdat deze ook niet meer weten, hoe om te gaan met Duvan.

Veel onderzoeken en hulpverleners later, komt Duvan terecht in observatiekliniek de Hondsberg. Daar komt naar voren dat Duvan een verstandlijke beperking heeft en lijdt aan hechtingsstoornis.

De ouders gaan dan opzoek naar de waarheid en dan blijkt dat allerlei instanties wel wisten van de problemen en het kind toch ter adoptie hebben aangeboden en de biologische ouders? De vader is bewust buiten spel  gezet want hij wilde maar wat graag voor zijn zoon zorgen. Een aangrijpend boek die je laat zien dat er nog heel wat mis is met adoptie uit bepaalde landen.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + twaalf =