Verdomming van de maatschappij

Afgelopen week kwam er en stortvloed aan reacties op Social Media omtrent de eventuele opvang van vluchtelingen in de Eurohal vd Valk bij ons in Zuidbroek.
Hoe is het mogelijk dat burgemeester en wethouders van Menterwolde deze mogelijkheid  kunnen aanbieden aan de COA. Zijn ze hier gek geworden, we hebben hier zoveel werkelozen, onze oudjes leven bijna op straat en eten uit de vuilnisbak. Nee dat gaat niet goed komen. Meisjes en vrouwen kunnen niet meer over straat lopen, verkrachtingen, moord en doodslag zullen hier binnengehaald worden. Het is duidelijk hoe een groot gedeelte van “mijn” dorp er over denkt.

Heb me bewust even op een zijspoor gehouden, ik heb meer te doen dan me bezig te houden met deze kortzichtigheid en wil eerst maar eens afwachten wat er daadwerkelijk gaat gebeuren. Mijn mening is in deze situatie duidelijk en hoef ik niet te pas en te onpas te ventileren.
Maar ik zie toch dingen gebeuren, die me behoorlijk dwarszitten. Hoe kan iemand met zelf kindjes die niet 100% Hollands zijn, zo vreselijk opstandig reageren. Haar kinderen zijn ook uitgescholden. Maar aan de bel trekken op Facebook is natuurlijk heel erg makkelijk, maar waarom zijn de berichten binnen 1 week verwijderd. Is ze zelf wakker geworden of heeft men haar wakker geschud? 
We leven in een vrij land en iedereen mag zijn of haar mening ventileren, maar moet je niet eerst eens nadenken voordat je het op Facebook zet? Ben je wel goed voorgelicht omtrent deze hele situatie of moet je je eerst eens goed inlezen.

Afgelopen weken sprak ik een hoogleraar geschiedkunde van de RUG en hij sprak van een verdomming van de maatschappij. Na 1 zin kon ik al volledig met hem meegaan in zijn bewering want het is inderdaad waar wat hij zegt. Er worden op Facebook, Twitter en andere media allerlei zaken geroepen, waarvan het merendeel niet eens weet wat ze roepen. Vreselijk jammer.
Misschien wordt het tijd dat we toch echt ons zelf even aan de kant zetten, ons een gaan verplaatsen in al die mensen die hun “geluk” gaan zoeken in de Westerse landen. Wil menigeen niet hetzelfde en wil dit aardbevingsgebied verlaten. Zie ik in Noord Groningen niet heel veel huizen te koop staan? En hoe zit het in Meeden, daar wil men ook niet onder de Windmolens wonen en staan er misschien relatief veel huizen te koop.

Nee ieder mens zoekt geluk en veiligheid en op dit moment kunnen wij deze tijdelijke opvang bieden in een Eurohal die amper wordt gebruikt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + 2 =