Zij zijn ontzettend blij!

Vandaag even aandacht voor mijn fuchsia’s. De regen van de afgelopen dagen heeft hun weer goed gedaan. Ze zitten weer vol in de knop maar ik moet het wel heel goed in de gaten houden dat er zich geen zaadknoppen gaan vormen. Want dan is het over met de bloei en kan ik ze gereed maken voor de winter. 

Maar daar denken we nog niet aan, we gaan dus nog voor een najaarsbloei. Deze regen doet hun dus goed maar wil ik nog een najaarsbloei dan moeten we nu ook weer wat zon en daarna zullen ze bloeien tot aan de eerste nachtvorsten. 


En dat is nu net het verschil met vele andere planten, de petunia’s hebben ook prachtig gebloeid maar zijn nu reeds aan het afsterven, de eerste plant is reeds in de container gegaan en mag in zijn 2de leven verder als compost. De enkele geraniums die ik bezit zitten nog in bloei, maar zijn niet zo dol op regen en de knoppen rotten gelijk. Nee ik ga voor de fuchsia’s.

Maik Luyten 

Pinto di Blue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 4 =