Shopping day!

Gisteren was het weer tijd voor ons jaarlijkse thee op stap dag. Dit jaar even onzeker aangezien ik nog steeds met een scheurtje in mijn achillespees rondloop en nog niet kon overzien of ik wel een hele dag winkel in, winkel uit kon lopen. Maar er is vooruitgang, platte schoenen doen samen met fysio therapie hun werk en het lopen gaat de goede kant op. Dus voorzien van extra schoenen ben ik gisteren samen met mijn “BTF” in de auto gestapt richting Bremen. Nu komt natuurlijk gelijk de vraag wat is een “BTF”. Nou dat wist ik tot ongeveer een jaar geleden ook niet, maar sinds de dagelijkse soap rondom Sylvie Meis op de tv waarin steeds wordt gesproken over haar “BFF” wat staat voor Best Friend Forever, heb ik dus maar de “BTF” in het leven geroepen, de Best Tea Friend.

Blijkbaar moeten we tegenwoordig onze taal volstoppen met Engelse uitdrukkingen, we gaan niet meer winkelen, maar shoppen, een leuke winkel is een hot spot, hartsvriendin is dus een BFF en zo kan ik dus nog wel even doorgaan. Allemaal onzin, ik ga gewoon lekker een dag op theezakjes jacht, naar knusse winkeltjes met mijn vriendin José.
Dus lekker vroeg de deur uit want we er staat heel wat op stapel, uiteraard de binnenstad van Bremen waar we ondertussen heel wat vaste adressen weten 

Het is druk op de weg, men heeft bedacht dat men op onze Theedag maar met de weg aan het werk gaat, dus lekkere file tussen Oldenburg en Bremen. We laten de pret niet verstoren dus gewoon rustig blijven en toch nog lekker op tijd de auto wegzetten op de P+R. Vanuit Groningen is dit de meest ideale parkeerplaats, je loopt naderhand de trap op en kunt zo in de tram stappen richting binnenstad. 
Voor we het weten lopen we reeds de eerste winkel binnen, leuk Aziatisch zaakje waar we al regelmatig iets hebben gekocht maar waar we nu helaas niets kunnen vinden. Dan eerst maar eens een kop thee met wat lekkers, het is tenslotte wel eens dag van alles mag en niets moet. 


Daarna richting de bekende zaken maar ook nieuwe winkels. Het gaat weer lekker, nieuwe Cupper, mini doosjes van ETS, nieuwe Ronnefeldt, ach er komt zo veel leuks en onbekend voorbij. En is er iets niet meer verkrijgbaar, geen nood, men belt reeds naar een collega winkel, dat er in de loop van de dag “Zwei nette Damen aus Holland” langskomen om wat op te halen. Bremer Handelskantor blijft toch geweldig en uiteraard worden we in beide zaken voorzien van een kop koffie. De dag vliegt voorbij. 
Tegen 3 uur houden we de binnenstad voor gezien, er zal ongetwijfeld nog wel wat moois te vinden zijn maar er staat iets anders op het programma. Een nieuw winkelcentrum, ergens buiten de stad. Maar waar? Geen idee, we hebben alleen een adres en de TomTom. 
Dus terug richting auto en dan maar eens kijken of we dit kunnen vinden. Gelukkig herkent de TomTom het adres, riching binnenstad, richting de haven, we worden door het drukste gedeelte van Bremen geloodst, zullen we het vinden? En maar rijden en maar rijden, mijn gevoel zegt dat we richting Hamburg gaan. Aangezien het ondertussen is gaan regenen en we goed moeten opletten is het niet echt duidelijk waar we heen rijden. Maar dan op eens zien we een bord waarop de naam het door ons gezochte centrum staat, gelijktijdig krijgen we ook de melding dat we hier rechtsaf moeten gaan. Dus de TomTom heeft ons weer prima door de stad en verder buiten de stad geloodst. Hier komen we aan bij een mega groot winkelcentrum en volgens de zoekresultaten op internet, moet hier heel wat te vinden zijn. 
Auto parkeren, goed onthouden waar want er zijn hier wel tig grote parkeerplaatsen met allemaal hun eigen code. En dan hup naar binnen, hier is het droog en gaan we door met onze zoektocht naar nieuwe aanwinsten.
Binnen en gelijktijdig lopen we aan tegen een van de grootste Noord Duitse theeleveranciers. Doosjes vol met mooie zakjes, onbekende zakjes, hier kunnen we onze lol dus wel op. Mega veel losse zakjes te koop, dus alles doorspitten en dan de winkel uitlopen met een tas vol nieuwe aanwinsten. Dit centrum kan nu dus al niet meer stuk bij ons. De grote supermarkt laten we eerst links liggen want er moet hier nog een theewinkel zijn. Bijna onvoorstelbaar, 2 zaken die alleen maar theeverkopen, dit is toch echt “het” gebied waar men ontzettend veel thee drinkt. Langs giga veel kledingzaken, opticiens, schoenenzaken, juweliers, eet gelegenheden en veel andere winkels, zien we  na verloop van tijd dus ook de tweede winkel. 
Hier kunnen we nogmaals naar hartelust graaien in vele losse zakjes. Wat ontzettend mooi, je kunt hier alles per stuk kopen.
De verkoper heeft er wel lol in en er wordt overal gekeken of er nog smaakjes zijn die we niet bezitten. Tientallen zakjes veranderen dus van eigenaar. 
Dit gaat een superdag worden, mijn theezakjes verzameling gaat weer behoorlijk groeien, er gaan weer nieuwe zakjes mee naar de beurs in Maartensdijk. Maar dan is het lampje even uit, we gaan eerst eten en even bijkletsen over de winkels waar we zijn geweest en of ze allemaal klantvriendelijk genoeg zijn geweest. Merendeel kan er mee door, voor een winkeltje in de oude binnenstad van Bremen heeft ons hart gestolen, (we wisten dat ze ons extra’s had gedaan, naderhand zou blijken dat ze ons wel heel erg veel extra had gedaan en ook zakjes die je nooit ergens zult kunnen kopen].
En dan is het tijd voor een supermarkt, want wellicht hebben de grote merken ook nog wat nieuws, dus nog even kijken bij Messmer en Teekanne. De laatste doosjes worden gekocht, nog wat lekkers mee voor de thuisblijvers en dan even na 8 uur in de avond, meer dan 12 uur onderweg, lopen we terug naar de auto. Spullen op de achterbank aangezien de kofferbak reeds vol is en richting Nederland. Wat weer een ontzettend geslaagde dag. 

One thought on “Shopping day!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − zeven =