Fuchsia show in Gieten

Gisteren naar Gieten geweest, waar ik al bang voor was, was dus ook daadwerkelijk zo. Niet alle fuchsia’s staan in bloei. Het koude voorjaar en de te hete dagen van afgelopen weken, heeft de planten geen goed gedaan. Maar bij de familie Lokhorst zijn er zo ontzettend veel fuchsia’s dat er ondanks dit nog honderden wel in bloei staan. Heb weer prachtige nieuwe soorten gevonden en die staan op een lijst om wellicht komende winter reeds te bestellen. Daarnaast heb ik ook nog wat leuks kunnen kopen. Niet alleen de dubbele die mijn voorkeur genieten maar ook een aantal met een heel fijn bloemetje. Deze hebben gisteravond reeds een douche gehad zodat eventuele luizen of roest uitgebannen is. De nieuwe hebben ondertussen weer een plekje gevonden in de tuin, al moet ik zo langzamerhand wel schuiven. Naast mijn verzameling op naam, zijn er namelijk ook nog een groot aantal planten welke ik heb gekregen van iemand die de planten vorig zomer weg wilde gooien. Ja dat is natuurlijk eeuwig zonde, dus die hebben en liefdevol onderdak bij mij gevonden en staan ondertussen ook allemaal in bloei, alleen jammer, ze hebben geen naam. 

Hier een korte impressie van gisteren.

Rijen en rijen fuchsia’s, hang, staand, enkel, dubbel, ach zo ontzettend veel 


Prachtig licht roze dubbele hanger, staat op mijn lijstje voor volgend jaar 

Kaboutertje, zo klein en zo lief

Gewoon mooi!


En voor wie de komende weken eens de tijd bezit en in het noorden is, neem eens een kijkje, tot het laatste weekend van augustus is de tuin te bezichtigen. 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 10 =