Zomer…..dan geen theezakjes

Puf puf, wat is het heet de afgelopen dagen. Leuk? Nee hoor, vindt er geen bal aan. Het is niet zo dat ik er last van krijg, maar voor iemand die altijd lekker bezig is met van alles en nog wat, is dit gewoon een waardeloze tijd. Afgelopen week, was mijn lange werkweek en dat ging prima, klimaatbeheersing doet in het pand waar we werken wonderen en het is er prima uit te houden. Thuis was het tot en met donderdagavond ook lekker, maar toen er onweer op komst was, was het gelijk ook over met een redelijk koel huis. 
Dus wat doe je op je vrije zaterdag? Op de planning stond, Night of the Guitars, wat reeds in de middaguren begint met oa Jan Akkerman. Nou mooi niet dus. Ga nu echt niet op een plein in Veendam zitten. Moet er niet aan denken. Even afwachten wat het vanavond gaat worden, misschien tegen een uur of 8 iets koeler en dan nog even de laatste uren meemaken. Dus iets anders bedenken voor de middag, want niets doen dat verveelt heel erg snel.

Lekker naar buiten met een dik boek? Gatver het is op dit moment 36,9 graden bij mij achter het huis en dan zit ik nog niet eens in de zon. Nee geen middagje op het terras. Dan maar binnen iets bedenken, daar is het toch iets koeler met 25,3 graden. Theezakjes?  Nee hoor, die plakken aan m’n handen en het verzamelen is iets voor in de winter, hier ligt het van juni tot en met augustus stil. Dan gaat mijn tijd naar de fuchsia verzameling (heerlijk om in de avond uren lekker langs alle planten te lopen, water geven, dode bloemen er uit). 

Dus wat doe je dan, stapel tijdschriften op de bank, tv aan, Tour de France kijken, bijna medelijden met al die mensen die in de hitte langs de kant staan, ook al doen ze dit vrijwillig en genieten van lekkere koele drankjes. Ach eens helemaal niets doen is soms zo gek nog niet.

4 thoughts on “Zomer…..dan geen theezakjes

  1. Pfff wat een hitte opeens he!
    Ik vind het ook niets, moet nu inderdaad 'verplicht' stil zitten met een boek of tijdschrift.
    Of ik werk binnen aan mn blog.
    Maar dat is ook wel weer relaxed.
    Fijne avond, Rensina

  2. Nee inderdaad ik heb geen zwembad in de tuin, maar eerlijk gezegd zit ik daar ook niet op de te wachten. Maar ik heb hier nog wel duizenden theezakjes die niemand wil hebben, wellicht kun je daar eens een duik in nemen José!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 9 =