Aantallen en achterstand

Nog steeds vakantie en nog steeds genieten van alle leuke dingen. Gisteravond even terug naar mijn vroege kinderjaren. Via Youtube een film gezien van Heintje. Als meisje van een jaar of 5 a 6 ging ik al met mijn moeder naar de bioscoop in Sappemeer om daar zijn films te zien. In dezelfde periode kreeg ik van oom Lukas een koffer pick-up en natuurlijk kreeg ik op mijn verjaardag ook een lp, ook deze was van Heintje. Grappig want gisteravond bleek tijdens het zien van een van zijn films dat ik de liedjes nog steeds mee kon zingen. Nadeel was wel dat ik weer veel te laat op bed ging natuurlijk, maar aan de andere kant, het kan nu, ik heb er de tijd voor.
Vandaag dus ook maar weer eens theezakjes invoeren en opruimen, er ligt hier nog genoeg wat verwerkt moet worden. Complete series die niet op Catawiki staan, mege veel Chinese zakjes en natuurlijk heel veel eenlingen, die allemaal 1 voor 1 nagekeken moeten worden, eventueel op scan gezet worden en dan op Catawiki geplaatst kunnen worden.

Alleen de puf ontbreekt me vandaag een beetje, dus ik heb maar eens besloten om de aantallen te gaan tellen, aangezien ik niet exact weet hoeveel zakjes er in mijn verzameling zitten. Nou dat was dus een heel leuk iets om te doen. Tot medio 2012 heb ik mijn aantallen bijgehouden in een excelbestand, beviel me uitstekend, maar op een gegeven moment was het bijna niet meer mogelijk om zakjes te omschrijven. Van 1 zakje bezat ik er soms wel 10 verschillende en dan denk ik even niet aan de Lipton Yellow Label. Berichten over Catawiki en Colnect passeerden de revue en werd toch wel nieuwsgierig. Zou ik ook overstappen? Maar wat een klus, ik zou dan alles tzt daar heen moeten plaatsen? Nee geen zin in, daar beginnen we niet aan. Ondertussen wel een account aangemaakt op beide sites en toch mijn licht opgestoken.Colnect viel al heel snel af, ik wil het in eigen hand houden en niet afhankelijk zijn van derden. Catawiki bleef over, maar zag in eerste instantie geen meerwaarde. Totdat ik op een beurs zag, dat je wel heel makkelijk alles kon nakijken en het scheelde je toch wel veel scanwerk aangezien een nieuw zakje wat er reeds opstond alleen maar hoeft aan te vinken.

En zo zijn we dus verder gegaan en al het nieuwe komt op Catawiki, soms zet ik een aantal uit de oude lijst over en verwijder ze daar. Maar dat is nog maar een zeer klein aantal, ooit hoop ik ze allemaal om te kunnen zetten. Nog 14 jaar en ik ga met pensioen. Hahahaha. Er was alleen 1 nadeel, ik wist niet precies hoeveel zakjes er in mijn verzameling zitten. Ach ergens rond de 40 000 stuks en nog heel veel wat verwerkt moet worden.


Vandaag dus alles een opgeteld, de diverse excellijsten bevatten op dit moment       27 929 stuks en ondertussen dus ook 13 566 op Catawiki. Wouw ik zit op een totaal van 41 495 verschillende zakjes. Joepie op naar de 50 000. En dit is hem dus geworden nr 41 495 in mijn verzameling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 1 =