Storm, koek, zweepjes, bloempotten en theezakjes

Eindelijk was er weer eens een beurs om te bezoeken. De eerste van de 3 beurzen die ik meestal probeer te bezoeken in een jaar. Dit keer de kleinste van de 3 maar wel een heel fijne beurs. Juist omdat hij zo klein is, is het altijd heel goed ruilen, je kunt rustig alle bakken doorspitten en op zoek gaan naar de leukste zakjes en soms ook hele oudjes.Om half 8 vertrokken vanuit het hoge noorden richting Zaandam samen met José en Rensina. Nadat we de handel tactisch hebben in gepakt kunnen we rijden. Het inpakken kost de nodige moeite want de halve kofferbak zit weer vol met Grunniger Kouke voor Marja. Gember van 800 gram en natuurlijk ook de befaamde notenkoeken. Ja de man van Marja weet wel wat lekker is. Maar al met al, de auto zit hardstikke vol, ruikt heerlijk en wij kunnen gaan.


Ondanks de dikke wind gaat de hele rit voorspoedig en komen we reeds tegen half 10 aan op het Volkstuincomplex “Nut en Genoegen”. Een aantal verzamelaars is reeds druk bezig en de eerste zakjes hebben reeds een nieuwe eigenaar.
We zoeken een lekker plekje, aan de grote tafel, heerlijke stoel, dit gaat mijn rug wel volhouden. De handel even uitpakken, bijkletsen met Elly en dan moet het gaan gebeuren, Saakje is de eerste en ondertussen kijk ik ook met de buurvrouw mee in de bakken van Jan en Bets. Dit gaat lekker na een uur heb ik zelfs meer dan 100 nieuwe zakjes. Er komen ook kant en klare pakketjes mijn kant op, dit is reeds per post uitgezocht bij Sandra, Joke en Elly. Sjieuwke brengt nog 2 die ik bij haar op Catawiki heb gevonden. Dit gaat lekker, dit wordt een leuke beurs.

We gaan lekker door, op zijn tijd nemen we iets te eten en te drinken en de zakjes blijven maar binnenstromen. Leuke nieuwe van Ilona, complete series, heel veel nieuwe Pukka, de laatste Spar, nieuwe Albert Heijn maar ook beauties uit India, oudjes uit Finland en de door mij zo gewaardeerde hotel zakjes uit China. Mijn bakken worden ook drastisch geplunderd, vooral de nieuwe Sonnentor zijn in trek. 

Na een dag ruilen kan ik dus zeggen dat er 425 nieuwe zakjes meegaan naar het noorden. Wouw, dat is wel een erg mooi aantal. Hier kan ik erg blij van worden.

Ondertussen is de regen met bakken uit de hemel komen vallen en zijn we blij dat we alles weer droog in de auto kunnen krijgen. Nu geen koek in de auto maar……..de door Sjieuwke voor mij meegebrachte Keulse Potten. Naast theezakjes en ansichtkaarten is er ondertussen ook een leuke verzameling Keulse Potten, deze worden in de zomermaanden buiten neergezet voor zien van fuchsia’s. En laat ik nu de afgelopen weken een aantal in de nabijheid van Wommels op de kop hebben kunnen tikken. En dan gaan we weer op pad richting Amsterdam, Almere, Heerenveen en verder. Natuurlijk wordt een leuke dag zoals gewoonlijk weer afgesloten door een nabespreking onder het genot van een heerlijke maaltijd. Lekker eten en een leuke shop en wat zien we daar…….. heel veel doosjes met voor ons nieuwe zakjes. Dit nemen we dus ook nog maar even mee, want de volgende beurs in Rijsbergen zit er al weer aan te komen en ook daar moeten we natuurlijk weer allerlei leuke zakjes bij ons hebben om te ruilen.

Elly bedankt voor weer een supergezellige beurs, Jan jij bedankt omdat je bij ons aan de tafel wilde zitten en het nodige te verduren kreeg en dit gepaard ging van de nodige zweepslagen en hilariteit. 

De leukste die er is gevonden, misschien niet het meest waardevolle zakje, maar wel een erg mooie.  Ondertussen zitten de eerste zakjes weer in de map en mag ik nog 1 dag nagenieten van de beurs voordat de krant mij weer roept.


7 thoughts on “Storm, koek, zweepjes, bloempotten en theezakjes

  1. Leuke beurs geweest dus zo te lezen aan je verhaaltje. Echt jammer dat ik op het aller laatste moment toch niet kon komen. Alles stond al wel kant en klaar gepakt voor deze beurs, maar de dieren gingen dit keer voor.

  2. Ik hoorde al dat je niet kon komen en gisteravond las ik op FB wat de reden was, maar hoe is het nu met moeder geit? Ik zou er zelf ook niet aan moeten denken om weg te gaan als er iets met mijn hondje zou zijn, die zou ook ten alle tijde voorgaan.

  3. Leuk stukje Maria wat je hebt geschreven over de beurs in Zaandam en vind het fijn dat jullie het een gezellige beurs vinden des temeer een reden om ermee door te gaan (als het mogelijk is natuurlijk)
    Heb nog wel even aan jullie gedacht vanwege het weer.

  4. Dierenarts is net weer geweest. Heeft weer oppep middelen toegediend, maar ze is nog steeds heel zwak, kan niet staan. Maar verder kijkt ze wel heel allert rond. Dus hopen dat het met haar in ieder geval de goede kant opgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 17 =