Hollands ruilen

Het ruilen van theezakjes gaat met verzamelaars over de gehele wereld. Uiteraard theezakjes tegen theezakjes, maar ook bierdoppen, viltjes, postzegels, telefoonkaarten en nog veel meer wordt er geruild tegen theezakjes. 
Merendeel is binnen Europa, Rusland komt als een razende opzetten al gaat dat niet met iedereen naar wens, heel veel vragen, mij veel scans laten zien, mijn keuzes ook bepaald en dan hoor je niets meer. Gelukkig gaat het merendeel naar Rusland wel goed. Zuid Amerika gaat ook meestal goed, al is dit wel het werelddeel waar 2 personen op mijn persoonlijke zwarte lijst staan. Aziatische landen verzamelen postzegels en daar gaat regelmatig een envelop vol met leuke Nederlandse postzegels heen. Het midden oosten idem dito. Wat achterblijft is Afrika en Australië. Daar heb ik nog steeds geen verzamelaars kunnen ontdekken. Gelukkig zijn er wel andere manieren om aan de zakjes te komen uit deze landen.

Maar er is meer dan alleen maar ruilen over de gehele wereldbol, afgelopen week veel wezen ruilen met een aantal Nederlanders. De mensen die ik nooit op een beurs tegenkom maar die wel al jaren verzamelen en waar ik altijd weer veel leuke zakjes mee kan ruilen. Dit keer waren het zakjes uit Dubai, Italië, Rusland, Turkije en natuurlijk Nederland, die ik weer in ons eigen kikkerlandje kon ruilen. Wat ben ik er weer blij mee. Mijn verzameling is binnen 1 week weer met 142 zakjes uitgebreid. En dan tel ik niet mee dat ik in een Nederlandse supermarkt zelf ook nog 4 nieuwe heb gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =