Ruilen maar dan anders

De afgelopen weken heb ik al 2x een ruil gedaan, maar dan anders dan normaal. Het is de gewoonte om elkaar scans te sturen en dan de zakjes uit te zoeken welke je nog mist in de verzameling. Hardstikke leuk en het komt bijna niet voor dat je iets ruilt wat je toch al bezit. Je hebt een goed overzicht wat je zoekt en ontvangt. Totaal anders dan op een beurs, daar pak je toch wel regelmatig iets wat er al in de verzameling zit en soms ook nog 10 exemplaren in je eigen ruildoos. Je kunt natuurlijk naar een beurs gaan en je laptop meenemen, je gaat gewoon elk zakje nakijken, maar dat is niets voor mij. Het ruilen gaat dan ontzettend langzaam en je mist gewoon een stuk gezelligheid op de beurs. Het leuke van een beurs is, ruilbak op tafel, mandje ernaast, grabbelen maar en aan het eind tellen wat je hebt gevonden. En wat heel belangrijk is, lekker kletsen tijdens het grabbelen naar nieuwe zakjes.

Dus laptop blijft thuis, tegenwoordig gaat wel de tablet mee, om te zien wat er op Catawiki staat, alleen staat daar nog maar een kwart van mijn verzameling. 
Maar zoals ik hierboven al schreef, ik ruil nu ook wel eens op een andere manier. Ik stuur gewoon 50 gram verschillende theezakjes op en dit zelfde gewicht komt ook weer mijn kant op. Dat is zo ontzettend leuk. Al jaren ruil ik met vele verzamelaars uit Tsjechië, nu met iemand dus deze ruil gedaan en toch weer heel veel nieuwe zakjes, zakjes die je misschien anders nooit zou uitkiezen omdat je denkt, die heb ik al. Maar nu toch net even anders zijn en een welkome aanvulling op mijn verzameling. Nu ben ik dus weer met een zelfde soort ruil bezig, dit keer met Denemarken. O wat leuk, ik heb weer een envelop klaar, leuke Duitse zakjes, allemaal verschillend en dit gaat dus richting haar. Kijk nu al uit naar de envelop van haar, wie weet zit er wel weer iets heel moois in.

One thought on “Ruilen maar dan anders”

  1. Superleuk he, die nieuwe manier van ruilen!
    Heb het inmiddels ook al 2x gedaan en binnenkort nog weer.
    Nog niet met iemand in Denemarken gedaan, maar lijkt me ook leuk.
    Wie weet krijg je die mooie, nieuwe Pickwicks wel 🙂
    Groetjes, Rensina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =