Zo dat hebben we weer gehad

Kerst, ach de meningen daarover zijn verdeeld, voor de een is het een periode waar ze al maanden naar uitkijken en voor de ander een tijd die maar zo snel mogelijk voorbij moet zijn. Ergens daar tussen in zit ik en ben blij dat we het weer gehad hebben. Kan me heel goed voorstellen dat veel mensen die alleen leven en geen kinderen of familie bezitten, dit vreselijk vinden. Nu is het bij niet zo erg,  ik heb natuurlijk wel kinderen maar juist dat maakt het voor mij minder leuk. Als je één nooit meer ziet, dan is het gemis juist met deze dagen 10x zo erg. Staat ook tegenover dat ik niet meer geloof in alle gezelligheid die deze dagen zo nadrukkelijk opgelegd wordt. Wanneer je met kerst je hond uitlaat dan zie je overal gezelligheid rondom de kerstboom, loop je 2 dagen later dan is er van deze gezelligheid niets meer over. Moeders zit alleen in de kamer, manlief zien we niet meer, kinderen komen de eerst komende maanden niet weer want die hebben het te druk met eigen leven en zo heeft het normale leven weer zijn eigen stroom gevonden tot dat de media ons weer aangeeft dat we gezellig moeten zijn.

Nee kerst is verworden tot een groot mediacircus waar ik totaal niets mee heb. Voor mij geen verplichte letters op de vensterbank met Xmas, ben niet seniel, weet wel dat het kerst is, trouwens Home staat er ook niet, weet mijn huis nog steeds te vinden. Voor mij geen houten bord aan de wand met allerlei kerstspullen, nee bij mij staat er een mooie oude stolp met de ballen van mijn ouders. Kerstboom, ja zeker, een echte met kluit met daarin allerlei gekke ballen, frutsels, herinneringen en uiteraard theezakjes.

Maar we hebben het weer gehad, dit jaar nog 3 dagen werken en dan nog een keer diep ademhalen en dan is het 1 januari. Een nieuw jaar met allerlei nieuwe wensen, misschien een baan voor mijn zoon die sinds enige weken klaar is met zijn opleiding en nu werk zoekt. Klein beetje zekerheid voor mij op het werk, ben ik een van de 105 fte die het bedrijf moet verlaten? Of gaan er mensen vrijwillig weg met een regeling en kunnen wij blijven? Wordt het een jaar met minder ziekte en ellende?  Ach we zullen wel zien, gelukkig kunnen we niet vooruit kijken en moeten we maar nemen zoals het komt. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =