Thee Beurzen Tips

Serious Request, kaarten, eten en dan… de Top 2000

Sinds een aantal jaren is kerst zoveel meer dan alleen 2 dagen te veel eten en wat rondom de kerstboom zitten. We beginnen een week voor kerst natuurlijk met het volgen van Serious Request, een aantal jaren terug nog in Groningen en dit jaar kijken we toch met een regelmaat naar de verrichtingen in Haarlem. De muziek is niet altijd mijn smaak maar de sfeer en de enthousiasme vergoeden de soms iets mindere muziek, nadeel is dat ik graag mag kijken en dus veel te laten mijn ogen sluit. En juist in deze periode van het jaar heb ik mijn slaap wel nodig. Dus tijdens de kerstdagen maar iets bijslapen. Dan de post rondom Kerst, doen we nog aan kerstkaarten of stoppen we daar mee. Nee post ontvangen is zo leuk, dus we schrijven wel kaarten al worden het er ieder jaar minder. En dan de kerstdagen zelf.  Wanneer het me lukt, dan bezoek ik op de avond van 24 december de dienst in de kerk van Zuidbroek. Even het jaar de revue laten passeren en het als een warm bad over me heen laten vallen. 
Daarna komen de dagen waar ik eigenlijk niet zoveel mee heb, natuurlijk staat er een kerstboom, eten we lekker, geniet ik van leuke films op tv, maar er is ook een andere kant van het verhaal, het gemis. Het heeft een plekje in mijn leven gekregen maar op dagen als deze dan komt het toch in alle hevigheid terug. Maar er is 1 ding wat heel veel goedmaakt, alle sombere gedachten worden even naar de achtergrond geduwd door de Top 2000. Uren en uren mooie muziek, werken met oordopjes om maar zoveel mogelijk te horen. Waar staan de nummers die ik dit jaar in mijn lijst heb staan. Nu helemaal te weinig slaap. Maar wel ontzettend genieten.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =