Kerst in het Drentse land

Vanmiddag een klus buiten de deur zoals we dat noemen, dus om half 3 de auto in en richting Gieten. Nu is het van Groningen naar Gieten niet echt spannend. Stuk A28 en dan een N weg en je bent in Gieten. Maar dat was dus nog maar het begin, mijn einddoel is verder richting Gasselte en dan echt het land in, via allerlei kleine weggetjes, door de bossen en oneindig lange wegen kom ik op de plaats van bestemming. Bronnegerveen. Een dorpje met wel zeer weinig huizen, geen straatverlichting en alleen maar landerijen. Gelukkig is het tegen half 4 wanneer ik er een afspraak heb nog licht en goed vindbaar. Maar dan tegen 5 uur ga ik weer op huis aan. Nu niet naar Groningen, maar terug richting Gieten. Over de ellenlange smalle en donkere wegen richting Gieten en dan de N33 op richting Veendam.  Kan niet anders zeggen, Drenthe is een pracht provincie maar je moet er niet in december om 5 uur rijden, de weg lijkt 2x zolang als heen reis, Gieten lijkt verder weg te liggen als wanneer de zon schijnt en de bossen……die zijn spookachtig donker.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie − twee =