Hobby nummer 2

Naast mijn theezakjes heb ik ook nog een specifieke zomer hobby. Mijn fuchsia’s, waren het er ooit een 50 met voldoende winteropslag ruimte. Alles in 2002 verdwenen. Jammer, ach daar heb ik toen niet eens bij stil gestaan, het was zo en had wel wat andere zaken aan mijn hoofd als fuchsia’s. Jarenlang werd er elke zomer iets gekocht bij een bouwmarkt of tuincentrum en werd in de herfst in de groene container gekieperd. Tot 2 jaar terug, voor mijn werk kwam ik langs kwekerij Lokhorst in Gieten. Toch eens even kijken of er iets leukers is dan de standaard planten van de bouwmarkt. Ja en dan gaat het mis, kwam gelijk met een 15 nieuwe stekken naar huis. Allemaal mooie planten geworden, maar in de winter ging het toch gedeeltelijk mis. Het niet beschikken over een kelder deed me de planten op zolder zetten, kan prima maar je moet heel erg waken voor uitdroging. Dus vorige jaar verder met 10 planten, toch weer wat nieuws erbij gekocht en weer een 20 tal mooie planten op zolder gezet. Bijna alles heeft het overleeft en dan heb je de smaak te pakken. Er staan nu dus al weer een 30 op zolder en nog een paar buiten. Dus dat wordt weer elke week even naar boven, dode blaadjes plukken, zorgen dat ze niet uitdrogen en vanaf februari weer bemesten. Want in april/mei moeten ze weer het terras op. Lang leve hobby nummer 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 4 =