Netwerken

Mijn werk bestaat voor een groot gedeelte uit netwerken, het onderhouden van een netwerk en uitbreiden van dit netwerk. En datzelfde geldt voor het verzamelen van theezakjes. Aangezien ik niet 52 weken per jaar op vakantie ben en dus niet alle zakjes zelf kan kopen, moet ik veel ruilen om aan de leukste zakjes te komen. Maar zelf moet ik natuurlijk ook leuk ruilmateriaal bezitten. In eerste plaats koop je natuurlijk zelf allerlei zakjes, bijna nooit in Nederland maar wel regelmatig in Duitsland. Woon tenslotte dicht bij de grens. Ik koop soms wel eens wat op via internet, op EBAY kun je soms leuke dingen vinden voor spotprijsjes, maar je moet altijd rekening houden met verzend kosten. Amazon lukt soms ook nog wel eens en daarnaast natuurlijk bij sommige winkels of fabrikanten zelf. 

Dan is er de groep vrienden en collega’s die tijdens vakanties wel iets voor me mee willen nemen, vooral mensen die richting Afrika, Azië, Amerika en Zuid Amerika gaan, vraag ik om iets voor me mee te nemen, natuurlijk de losse zakjes die ze tegenkomen, maar vraag ook wel of ze naar een bepaald merk willen uitkijken en daar doosjes vol van mee willen nemen. Op dit moment is het dus Otto die voor me opzoek is in Zuid Afrika, alleen zijn de berichten nog niet echt geweldig, wat ik zoek kan hij niet vinden.

En dan is er nog de spontane groep, die alles wat ze zien voor me meenemen, weet soms nooit waar deze mensen zich bevinden. Maar op gezette tijden komt er ineens een envelop binnen met allerlei leuke zakjes, zijn ze weer op vakantie geweest en hebben ook nog eens aan mij gedacht. Een van die personen die al jaren op deze manier aan mij denkt is Elly uit Gieten. Gisteren was het weer eens zover, een dikke envelop in de brievenbus, aangezien er niets onderweg was uit Nederland, is er toch gelijk de nieuwsgierigheid. Van wie is dit en wat zit er in? Wouw mooie zakjes uit Madagascar. Zakjes waar in dus heel erg blij mee ben. En ook weer leuk ruilmateriaal.

Dus is er een hele duidelijke overeenkomst tussen mijn werk en het verzamelen van theezakjes, in beide gevallen moet je een netwerk opbouwen om tot een hoger doel te komen.


One thought on “Netwerken”

  1. Klopt helemaal!
    Ik vraag ook vaak mensen om wat mee te nemen. En sommige mensen sturen me nog vaak iets op, zo leuk om zomaar weer een volle envelop te vinden.
    Ik merk ook dat er door de jaren meer mensen bij komen.
    Leuk zakje dit!
    Groetjes, Rensina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 1 =