De overeenkomst tussen postkantoortje en fietsen

Sinds de voorgangers van PostNL een aantal jaren terug hebben besloten om de aloude Postkantoren te sluiten en over te gaan naar Postagentschappen kom je op de meest gekke plekken tegenwoordig deze agentschappen tegen. Vaak zijn ze gevestigd in supermarkten, boekenwinkels of kantoorboekhandels maar als je in een dorp woont als de mijne, waar een aantal jaren geen supermarkt aanwezig was dan kun je gelukkig op een andere locatie soms een agentschap verwachten. Een aantal jaren was dit dus midden op een industrietrein bij een verkoper van grasmaaiers en aanverwante artikelen. Een locatie die je misschien niet zou verwachten, voor veel ouderen misschien te ver buiten centrum van het dorp en voor mensen die niet bekend zijn, bijna onvindbaar. Na een aantal jaren besloot de toenmalige eigenaar dat dit branche vreemde gebeuren toch maar weer afgestoten moest worden en werd en een nieuwe locatie gezocht. En dit keer midden in het centrum van Zuidbroek en nu bij de fietsenwinkel van Jan en Margreet. 

Misschien voor velen ook wel weer een punt waar men dit niet zou verwachten, maar waar iedereen toch erg blij mee was, want dit is midden in het centrum en voor iedereen weer bereikbaar. Aangezien ik de eigenaar al vanaf de lagere school ken, wordt er vaak bij het aanschaffen van de nodige postzegels, gesproken over de inhoud van de enveloppen die ik laat wegen en verzenden. De theezakjes dus. Afgelopen zomer, de dag voordat de winkel dicht zou gaan wegens vakantie, moest ik natuurlijk nog snel even post wegbrengen en een voorraadje postzegels halen. Men vertelde dat de fietsvakantie dit jaar naar Engeland zou gaan en dat vooral Margriet daar ook een High Tea wilde meemaken.  Ach en dan kun je het niet laten om te zeggen dat ze dan vooral het zakje mee moest nemen. 

Vandaag was het weer zover dat er post de deur uitgebracht moest worden en er gelijk een voorraadje zegels werd gekocht. En wat hadden ze voor me? Inderdaad theezakjes. En ook nog eens iets nieuws. Nieuwe PG Tips met het nummer 8932933. Super, super. Daar ben ik dus erg blij mee. Zo blij dat ik ze vanavond gelijk maar even op Catawiki heb geplaatst. En…… ik heb ook nog een aantal dubbelen, dus die gaan wellicht nog mee richting Maartensdijk. Jan en Margreet, heel erg bedankt!
One thought on “De overeenkomst tussen postkantoortje en fietsen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + vier =