Theezakjes en nog meer theezakjes in Osnabrück

Donderdag was het weer zover, de jaarlijkse theeshop dag. Dit keer weer eens een oude bekende, lang geleden en volgens mij 2006 waren we hier ook al eens op theejacht. Dus weer eens richting Osnabrück.
Ver? Nee valt wel mee en aangezien zowel José als ik wel van kletsen houden, draaien we iets na 9 uur de eerste parkeerplaats op aan de buitenrand van de stad. Jaja dames we hebben de eerste winkel gevonden die op het lijstje stond KAUFLAND. Alleen ik moet jullie teleurstellen ook hier kan ik het bestelde niet vinden. Waarom is er geen Kaufland te vinden die de zakjes heeft waar iedereen me al weken naar vraagt? De auto weer in en doorrijden, we zien iets verder nog steeds in de buitenwijken, een Netto, Easy Apotheek, Biomarkt en een DM. Nieuw complex en alles lekker dicht bij elkaar. Zo hier kunnen we onze lol wel even op. 

Dat kunnen we zeker, als het zo de gehele dag doorgaat dan wordt het een zeer duur dagje. Maar de eerste zakjes worden dus ingeslagen. Maar wel hele mooie en bijzondere, we hebben ze beide nog nooit eerder gezien. Alleen rijst bij ons de vraag, zijn de kassières in Nederland ook zo traag en scannen kunnen ze ook al niet. Niet te lang bij stil staan, we gaan door richting de binnenstad. Parkeergarage Altstadt dat lijkt ons wel wat, dan zitten we vast in de goede richting. Bebording is hier namelijk wat moeilijk, zo zie je Zentrum en zo zie je het niet terug. Maar het komt goed, de auto vindt een plekje, onze karretjes komen nu naar buiten en de zoektocht kan beginnen. 


Apotheken met niets anders dan de minder leuke Sidroga zakjes, Müller met weinig nieuws, maar ook Der Teegeschwender met zeer leuke zakjes en het mooie daar is altijd dat je de zakjes per stuk kunt kopen. En dan is deze thee meestal ook nog zeer de moeite waard om te drinken en dat kun je van de Sidroga zakjes niet altijd zeggen, want zwangerschapsthee of prostaatthee drink ik toch maar niet. Allerlei winkels worden bezocht en onze karretjes gaan zich langzamerhand lekker vullen. Mooie zakjes en ook minder mooie zakjes. Tussendoor nog even langs de Yves Rocher voor de voetenbalsem (parfum kon ik ook niet laten staan) en maar van theewinkel naar theewinkel. Uiteraard met de nodige tussenstops voor kop thee, broodjes en een drankje. We gaan lekker door en aan het eind van de middag begeven we ons weer richting auto. Birkenstocks vallen hier wel heel groot uit en Jack Wolfskin heeft ook niets wat bevalt. Dus de auto in en zien wat we nog meer tegenkomen. In de buitenwijken van Osnabruck waar we nu langskomen valt weinig te vinden, dus richting Bramsche. Nog even door een Famila en bij Fürstenau de laatste winkel in en dan maar eens wat eten. Ach wat gaat de dag dan toch weer snel voorbij. Leuk en succesvol, ja zeer zeker maar voor de komende jaren even geen Osnabrück meer. Maar dat is totaal niet erg, want er staan nog heel veel leuke steden in Duitsland op het programma en allemaal steden op ongeveer 2 uur rijden. 


Nu zijn er altijd een aantal lezers van mijn blog die aantallen willen weten, nou dames (en een enkele heer) dit keer zijn er totaal 124 verschillende zakjes aanschaft, sommige per doosje maar ook een groot aantal per stuk. Een aantal waren in verzameldoosjes met 2 stuks van elk, dus makkelijk delen voor ons en misschien zit er her en der wat tussen wat ik toch reeds bezat. Maar verre weg het merendeel is nieuw en zal binnenkort op Catawiki verschijnen.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Theezakjes en nog meer theezakjes in Osnabrück

  1. Wat een mooi verhaal Maria! En leuke zakjes zo te zien.
    Wow wat veel zeg, mooi dat jullie dan de prijs kunnen delen.
    Ben benieuwd naar alle zakjes.
    Groetjes Rensina
    ps. ik denk nu toch echt dat het niet in de Kaufland is gekocht maar ja…

  2. Ik heb de persoon die ze me mee heeft genomen laatst nogmaals gevraagd en het is echt KAUFLAND. Wellicht is het een rage en gewoon nergens meer verkrijgbaar, maar ik ga de komende weken nog wel een keertje de grens over, ik blijf kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 5 =