Zijlstra thee (of koffie en thee)?

Ik bezit heel veel theezakjes, ooit dacht ik dat je alles zou bezitten als je 10 000 bezit, heb er nu vele duizenden meer en nog heb ik maar een klein gedeelte, volgens mij zijn er wel 100 000. En dagelijks komt wel ergens ter wereld een nieuw zakje op de markt. Allemaal heel erg leuk en wil je ook graag weer toevoegen aan de verzameling. Maar soms kom je zakjes tegen die misschien wel 20 jaar oud zijn, of 30 of wellicht 50. En vandaag was zo’n dag, zag een zakje op Catawiki verschijnen die erg oud moet zijn. Het enige wat bekend is, de naam Zijlstra en daar blijft het dan ook bij.

Zelf heb ik het zakje niet, maar het zou leuk zijn als we via deze weg achter meer informatie zouden komen. Hoe oud is het zakje, waar komt het weg, was dit wellicht een van de eerste zakjes? Wie verteld eens wat meer?

3 thoughts on “Zijlstra thee (of koffie en thee)?

  1. Hee Rensina, gaaf zakje hoor. En juist omdat het een zakje is wat je nooit ziet, wil ik wel graag wat meer weten. En ik zou hem natuurlijk ook wel in de verzameling willen, maar die kans is klein dat je hem tegenkomt. Heb jij nog wat moois meegenomen van je vakantie=

  2. Van Joke Hollander, kreeg ik de volgende informatie.

    Zat even lekker op je blogspot te lezen. Een hele poos niet gelezen dus was het genieten wat er allemaal voorbij kwam.
    Tot ik bij het zakje van Zijlstra kwam en zag dat je daar wat meer over wilde weten.
    In de jaren 1963 stond ik in de apotheek als apothekersassistente en was er tegenover ons een supermarkt Zijlstra.
    Als je op Google supermarkt Zijlstra Zwolle klikt kom je meer te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 5 =