Oekraïne

De tijd dat ik alleen over theezakjes schreef en alles wat daar mee te maken heeft, ligt wel een beetje achter me want er zijn zoveel meer dingen wat mijn interesse heeft. En soms heeft het wereldnieuws de overhand in het dagelijks leven. Op 17 juli jl. is er een vliegtuig neergestort in de Oekraïne en zoals het er nu uitziet is dit vliegtuig neergeschoten door de seperatisten die een onafhankelijk gebied claimen wat nu toebehoord aan de Oekraïne.  Vladimir Poetin van Rusland zou de wapens leveren aan de groep opstandelingen. De tijd zal hopelijk leren of dit allemaal de waarheid is. We zijn nu meer dan 1 week na het ongeluk en het merendeel van de stoffelijke overschoten zijn overgebracht naar Nederland maar nog altijd liggen er her en der op de akkers en tussen de zonnebloemen nog lijken. Vreselijk voor de nabestaanden om dan te zien dat journalisten daar wel al rond kunnen lopen, maar de onderzoekers van Nederland en Australië niet. Het is er beslist niet veilig en veiligheid staat toch voorop. Maar zoals ik vanmorgen weer in het nieuws hoorde, onze minister Frans Timmermans is wederom vertrokken naar Kiev, de hoofdstad van Oekraïne om daar te praten met zijn ambtgenoten om zo snel mogelijk te komen tot een oplossing, zodat de laatste lijken en alle goederen uit het vliegtuig daar weggehaald kunnen worden. En uiteraard de oorzaak van dit drama te kunnen achterhalen. 

Maar nu natuurlijk wel een link met de theezakjes, want o ironie, de afgelopen dagen kwam ik deze leuke zakjes dus tegen uit de Oekraïne. Mooi? Ja zeer zeker mooi maar op dit moment wel een zakje met een zwart randje.

2 thoughts on “Oekraïne

  1. Ja, wat een vreselijk nieuws he van het vliegtuig!
    Echt vreselijk dat de onderzoekers er niet heen kunnen en de lijken daar nog overal liggen…
    Maar je zakje is echt prachtig! Zag op CW dat het een serie van 3 is?
    Groetjes, Rensina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − vijf =