Thee Beurzen Tips

Werk en privé gescheiden houden, nee hoor, daar doen we niet aan

Men zegt altijd dat men privé en werk gescheiden moet houden, ja dat doe ik ook heel bewust, ervaringen vanuit het verleden zeggen me, kijk uit met vriendschappen op de werkvloer. Ga daarin beslist niet over 1 nacht ijs. Maar er is voor mij natuurlijk ook nog een andere groep waar ik veel  en soms heel erg veel mee te maken heb en dat zijn de wederverkopers van onze kranten.
Een ieder die Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant of Friesch Dagblad verkoopt heeft met mij te maken. En daar zijn de afgelopen jaren wel hele leuke contacten uit ontstaan. Een aantal kende ik natuurlijk al vanuit mijn voetbal verleden bij BV Veendam en SC Cambuur, daar deed ik toen ook al zaken mee en de rest heb ik de afgelopen 5 jaar aardig goed leren kennen.

Nu wil het geval als een winkel dicht gaat wegens vakantie, ze mij dit moeten doorgeven ivm de levering van de kranten welke dan stop gezet kan worden. 
En soms komt het dan tot een iets persoonlijker verhaal, het land waar ze heen gaan wordt wel eens besproken, wat men er gaat doen, zijn het zonaanbidders of heb ik te maken met iemand die op de fiets Noorwegen gaat verkennen. Ach ik hoor diverse verhalen. 

Zo hoorde ik dus het verhaal van Klaas K van een sigarenmagazijn in Leeuwarden, hij ging naar Italië.
Heerlijk land waar ik ook een aantal keren ben geweest en waar leuke herinneringen aan zijn. En ik kon het dus niet laten…….. ik vraag hem toch maar even om uit te kijken naar theezakjes.

Enige weken later, telefoon en Klaas aan de lijn, waar moeten de zakjes heen worden gestuurd? Ach stuur maar naar het antwoordnummer in Groningen, dit is toch zakelijk! . En ja hoor, paar dagen later is er een envelop uit Leeuwarden.
Vol met zakjes, bekende die reeds in de verzameling zitten maar ook een aantal onbekende, deze moet ik dus goed gaan nakijken. Maar het is zomer, hobby nr 2, mijn fuchsia’s verdienen nu even wat meer tijd dan mijn winterhobby de theezakjes. En toch wordt er volop geruild op dit moment en zit ik toch wel enige uurtjes per week ook nog tussen de zakjes. Gelukkig kan ik met mijn laptop ook buiten zitten tussen de fuchsia’s. 

Maar gisteren was het te warm om buiten te zitten en ben ik maar een vracht theezakjes gaan uitzoeken en scannen. Zo ook de envelop uit Leeuwarden. En het is een super inhoud, nieuwe Goldmannchen Clipper, glossy Teekanne, Twinings met nieuwe achterzijde, onbekende Pompadour.


Wouw dit is een heerlijke buit en ben er dus ook heel erg blij mee. Klaas K, hardstikke bedankt! 

Please follow and like us:

One thought on “Werk en privé gescheiden houden, nee hoor, daar doen we niet aan”

  1. Wat lijkt me dat leuk om al die verhalen te horen van de mensen waarmee je werkt. Waar ze naar toe gaan en met wie…
    En wat lief dat je dan ook nog eens een hele buit theezakjes opgestuurd krijgt. Waar je werk al niet goed voor is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − 7 =