Even tijd voor muziek

Waarom wil ik even over muziek praten? Afgelopen zondag was er een reünie van de Middelbare school. Na meer dan 35 jaar zou ik een groot aantal mensen zien, die ik al jaren niet meer had gezien.

Maanden heb ik me daar op kunnen verheugen en dat is eigenlijk best bijzonder want ik heb eerlijk gezegd niet zoveel met reünies ed. Een aantal jaren terug was er een van de lagere school waar ik dus niet heen ben geweest en ook van de V&D was er eens een reünie die niet heb bezocht. Maar de Middelbare school, dat was een van de leukste periodes van mijn leven. Het ontdekken van de wereld en alles wat daar bij komt kijken.

Nou en ik kan vertellen, het is een zeer geslaagde dag geweest. Wat een feest om tegenover vreemde gezichten te staan en dan te horen dat deze 2 meter lange man, het kleine jongetje was die vanaf de kleuterschool naast me zat. Of de vriendin, die halverwege vertrok naar een andere school en je nooit weer hebt ontmoet. Geweldig. Ach het was zo ontzettend leuk en oude vriendschappen zijn weer aangehaald, met een aantal leraren is gesproken en diverse mensen spraken over mijn vader. Hij die vooraan op de barricades stond om een veilige situatie te krijgen bij het kruispunt met de huidige A7 en in een werkgroep zat met de directeur van de school maar ook dat een schoolgenootje bij hem kwam voor een kip, maar die hij niet wilde verkopen. Ze was amper thuis of mijn pa stond bij haar aan de deur, hij vond het toch zielig voor haar en hier was de kip. Ach wat ontzettende leuke verhalen.

En in de aanloop van deze periode was ik druk bezig om wat dingen bij elkaar te zoeken en zo kwam ik weer bij de muziek van toen. Ik die niets had met discomuziek, maar ging voor de stevigere muziek van Led Zeppelin, Herman Brood, Richie Blackmore, Jimi Hendrikx en nog veel meer. Vandaar ook dat ik dus momenteel deze muziek hier laat horen. Weer even helemaal terug in de tijd en bijna weer verliefd op de gitarist van Led Zeppelin, Jimi Page.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 1 =