2013 is voorbij gevlogen

Bijna op de drempel van een nieuw jaar. Vandaag nog even werken maar het is een rustig dagje. Eigenlijk best wel gezellig, ook eens tijd om met je collega’s te praten en nog 1 uurtje en dan zijn we vrij.  Vanavond geen plannen, gewoon lekker bankhangen, tv kijken, lekker eten en wachten tot het 12 uur is. Maar wat een verschil met vroeger. Mijn vader was jarig op Oudjaarsdag. Als kind kan ik me alleen maar herinneren dat de kamer de hele dag vol zat met familie. Moeder was ondertussen ook nog eens aan het oliebollen bakken want traditie moest in ere worden gehouden. Vanaf een jaar of 13/14 heb ik dat overgenomen en stond ik lekker te bakken en bij elke volle schaal die ik in de kamer bracht, zag ik de vorige schaal weer leeg staan. Pakken vol meel heb ik verwerkt tot oliebollen en appelflappen. Maar gaande weg de jaren werd het elk jaar 1 of 2 pakken minder, de familie dunde uit. Neven en nichten verspreiden zich over geheel Nederland.

Na de dood van mijn vader in 1999 hebben we toch nog een aantal jaren de traditie vol gehouden. Al waren het er toen nog maar een paar pakken. Familie is er niet meer, mijn moeder was de laatste van alle broers en zussen die is overleden in 2006.

Oliebollen bakken doen we niet meer, maar deze dag in ere houden en mijn vader te herdenken, dat doen we zeer zeker. Vandaar de foto van de vuurtoren van Egmond aan Zee. De plek die mijn vader in de oorlog moest verlaten als evacué naar het noorden van Nederland.  De liefde hield hem in het noorden, maar met zekere regelmaat gingen we naar het “Derp aan de Zee”.  

Fijne jaarwisseling, voorzichtig met vuurwerk en op naar een gezond, goed en succesvol 2014.

2 thoughts on “2013 is voorbij gevlogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 9 =