Sinterklaas is weer vertrokken

Hij is weer richting Spanje gegaan, dit jaar was hij met veel tam tam aangekomen, want we moesten ineens aan de regenboog Pieten, roze Pieten, blanke Pieten maakt niet uit wat voor kleur. Zolang ze maar niet zwart zijn.
Discussie? Nee wat mij betreft niet, dit is onze traditie. Zolang ze in Korea nog honden eten, vogeltjes in Zuid-Europa, offerrituelen in Afrika of Stierenvechten in Spanje, dan is denk ik onze traditie nog niet zo heel erg vreemd is. Maar Sint heeft dit jaar een passend kado gebracht. Een pracht theepakket van Douwe Egberts. Dankje wel Sint!  En nu kunnen we ons opmaken voor Kerst 2013. Morgen traditie nr 1 in mijn gezin, samen kerstboom kopen bij Joling in Meeden. Meestal blijft hij nog wel enige dagen buiten staan, 2 week in de kamer is voor mij meer dan genoeg. Gaan we kaarten verzenden, ja tuurlijk want anders krijg ik er zelf ook geen kaarten meer. En dat is toch ontzettend leuk. De dagelijkse post in de bus. En wie weet zijn er wel leuke kaarten gemaakt van theezakjes of bevat de kaart een leuk zakje. En daarom vandaag dus een zakje van mezelf. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =