Ergernis

De afgelopen weken heb ik te maken met wat ergenris rondom het ruilen via internet. Sinds september vorig jaar ben ik aan het ruilen met iemand uit Tsjechië, tenminste neem aan dat ze nog bezig is. Ze heeft meer dan 150 zakjes uitgezocht (liggen nog steeds in haar bakje) en ik een dikke 80 bij haar. Regelmatig zet ze weer leuke theezakjes op Facebook en reageer ik maar weer eens, ja hoor liggen apart. Na bijna 1 jaar heeft ze bijna 200 voor mij apart liggen als ik het mag geloven, maar afhandelen ho maar. Heb regelmatig een mail gestuurd, met de mededeling dat ik wil afhandelen, ondertussen zou ze nog weer bij mij mogen uitzoeken, maar we komen geen ene moer verder, want dan hoor ik dus weer niets. Zet ik op FB neer dat ik haar een mail heb gestuurd, ja is ontvangen en ik zal een reactie krijgen. Nou mooi niet dus. Maar ondertussen heb ik hetzelfde met nog 2 Tsjechische dames, ook wel uitzoeken, willen graag ruilen en dan hoor je niets meer. Willen ze niet meer ruilen, prima maar mail dan even. Of is er iets anders gaande ? Komen jullie dit probleem ook tegen? Want rare snuiters kom je tegen, ooit was ik in contact met een verkoper op Marktplaats, we hadden al een deal gesloten, ik zou een kleine 30 zakjes van haar kopen. Bedrag stond vast. Ik zou ze zelfs persoonlijk gaan ophalen. Totdat ik haar mailde waar ik moest zijn. Ging de deal niet meer door, er was een andere verzamelaar die ze ook wilde kopen en had verteld dat ze met mij geen zaken moest gaan doen, dat ik geen echte verzamelaar was. Ach zielig verhaal, want als je zo aan je zakjes moet komen door andere verzamelaars in een kwaad daglicht te zetten, dan kan ik alleen maar denken, wees gelukkig met je zakjes. Voordeel van internet en sites als Colnect en Catawiki, ik weet ondertussen wie het gezegd heeft. 

4 thoughts on “Ergernis

 1. Wat vervelend zeg dat iemand je zo maar in een kwaad daglicht zet! Met de Tsjechen heb ik ook wel een paar keer gehad, eerst goed mailcontact en bijna verzonden. Dan ineens hoor je een lange tijd niets meer en naar een paar maand ineens wel weer. Vreemd hoor…

 2. Wat een vervelende situatie Maria. Hier word je niet vrolijk van ! Ik ruil niet zo heel veel met het buitenland, maar de ervaringen die ik heb gehad met Tsjechie waren allemaal heel goed. Ik moet zeggen dat ik ook wel zocht tussen de links die een ander op zijn website heeft staan. Dan weet je meestal wel dat het goed zit.
  Succes !
  groetjes, Frieda

 3. Deze ervaring heb ik op het moment met 2 verzamelaars uit Tsjechie .Een verzamelaarster uit Rusland laat niet van zich horen ,Heb haar wel al de zakjes opgestuurd voor 2 maanden ,hier is niets gekomen.
  Stuur je een mail dan krijg je morgen een mail ,nou mooi niets.

  Maar met de meeste verzamelaars uit Tsjechie gaat het wel allemaal goed.

  Groetjes
  Annelies

 4. Bedankt voor jullie reacties. Maar laat ik wel duidelijk zijn, met het merendeel van de Tsjechische dames en heren, gaat het ruilen prima. Vind het ook totaal geen probleem als een ruil enige weken of zelfs 2 maanden tijd in beslag neemt, maar gewoon niets meer laten horen is wel het andere uiterste. Gelukkig heb ik geen van de gevallen nog iets opgestuurd, zover komt het steeds niet. Wat betreft Rusland, ik heb daar alleen maar positieve ervaringen, 1 negatieve via Ebay, de verkoper schrok dat ik een bod had gedaan en helemaal uit Nederland kwam. Dit ging hem te ver en durfde hij niet aan. Maar wel eerlijk antwoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 14 =