Tijd

Het hele leven draait om tijd. Het begint als s’morgens om half 7, niet even blijven liggen en genieten van de vogeltjes die zingen en de zon die achter de bomen langskomt mijn slaapkamer in. Nee opstaan, naar beneden, deur open zodat Rambo kan genieten van het buiten zijn, theewater op, broodsmeren voor het ontbijt, brood voor mee naar mijn werk en Jeroen mee naar zijn opleiding. Druk druk want om kwart voor 7 moet ik onder de douche staan, snel snel, daarna broodje eten, krantje (ja ik werk nu eenmaal in de krantenbusiness), Jeroen uitzwaaien, rondje Rambo en voor ik het weet is het half acht en moet ik de auto in naar Groningen. 

Gelukkig kom ik vanaf de rustige kant Groningen binnen en kan ik er binnen 20 minuten zijn. 8 uur, pc aan, telefoon inloggen en de eerste wederverkopers hangen aan de lijn, de een heeft te weinig kranten, de andere wil standaard meer, de derde wil dat ik langskom om een actie te bespreken en de vierde wil werken met andere inkoopprijzen. Druk druk druk en de tijd vliegt. Voor ik het weet is het 11 uur en kan de band erop en kan men mij niet meer bellen en ga ik voldoen aan al deze acties. Laat nieuwe cijfers van Albert Heijn in stromen, crediteer kapotte kranten, stuur iemand op pad met een nieuwe stander en heb overleg met de Telegraaf waarom een koppeling tussen onze bezorging  en een van hun adressen niet goed gaat. En de hele dag draait het nog steeds om tijd. 

En zo gaat het door, naar huis, gelukkig staat vaak het eten reeds op het vuur of in de oven en kan ik redelijk snel aanschuiven en de dag bespreken met zoon Jeroen. Afwas aan de kant, aanrecht weer schoon, Rambo zijn dagelijkse lange wandeling, (gelukkig doet Jeroen de tussendoor wandelingen) en dan is er tijd voor mezelf. Tijd voor theezakjes, politieke avonden, boek lezen, domweg op de bank hangen tv kijken, maar 1 ding hebben ze allemaal gemeen. Dit is ontspannen. En wat is er dan leuker om een mail te zien met daarin nieuwe theezakjes die weer mijn kant opkomen. Mensen, het leven is heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + zeventien =