Geen beurzen

Een weekend met 3 beurzen verspreidt over heel Nederland. Zaterdag de keus tussen Heerhugowaard, waar ik nog nooit geweest ben en het zeer gezellige Mill. En zondag door naar Aalst-Waalre?
Deze keer maar heel kort getwijfeld. Het wordt dit jaar geen Mill en ook geen Heerhugowaard of Aalst-Waalre. Ik blijf lekker thuis in het hoge noorden. Ik ga mijn weekend besteden aan met andere grote hobby. 

Ik plan de hele zaterdag vrij en ga heerlijk in de tuin werken. Boom verwijderen samen met Jeroen, vlinderstruiken na een lange winter eindelijk snoeien, de cornus lekker kort. Bamboe kort wieken en mijn twijfels of hij deze winter wel heeft overleeft. Wat een heerlijke zaterdag. De hele dag buiten aan het werk, buiten eten met zand aan je handen. 

Nee, dan voor mij geen theezakjes en al helemaal geen beurs waar ik de hele dag binnen moet zitten. Na een week kantoorwerk is het heerlijk om in het weekend lekker buiten te kunnen zijn, want ondanks mijn leuke baan, ben en blijf ik iemand die buiten moet zijn. Opgegroeid tussen koeien, paarden, schapen en graanvelden is het voor mij al een hele verandering om nu in een woonwijk te wonen, altijd mensen te horen wanneer je buiten bent en 5 dagen per week binnen zitten is ook ooit in een ver verleden wennen geweest. 

Maar wanneer ik in het voorjaar dan weer naar buiten mag en alle commentaar van de buren maar langs me heen laat gaan. Want volgens hun in tuinieren geen vrouwenwerk, dan geniet ik en ben ik even helemaal in mijn sas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − twee =