Alarmerende berichten in theezakjes wereld

Afgelopen dagen toch weer wat berichten gehoord waar ik niet vrolijk van wordt. Een van de grootste verzamelaars in de wereld is er mee gestopt. De animo is verdwenen en de verzameling is te koop aangeboden. Wanneer ik hem zou kopen en dan tussen mijn eigen verzameling zou zitten, dan durf ik wel te beweren dat ik de grootste van Nederland zou zijn. Maar is dat wat ik wil? Nee want dat heeft niets meer met verzamelen te maken. Eens een zakje kopen of soms een hele serie, ach dat moet ieder voor zich zelf weten. Maar een complete verzameling, nee geen belangstelling. Maar o wat zou ik graag willen kijken, want ik weet dat er hele mooie Pickwick zakjes in deze verzameling zitten. En wat te denken van oude Liptons?|

Maar dan ben je net van de schrik bekomen en dan hoor je nog een verzamelaar die iets weg gaat doen. De grote merken worden daar weggedaan. Maar ook daar doe ik niet aan mee. Jammer dat men dit soort besluiten neemt, al kan ik me in het laatste geval wel iets verplaatsen. Ruimte gebrek begint ook hier parten te spelen, maar niets en niemand staat me in de weg om mijn mappen op een mooie plank op de overloop te zetten. Maar om zomaar je hele verzameling weg te doen, waar je 2 week terug nog druk mee bezig was. Nee dat lijkt me een zeer onverstandige beslissing. Zet het eerst eens op zolder of hou de deur van je theekamer lekker gesloten. En dan kun je na 1 jaar of zelfs meer een veel helder besluit nemen. Maar het leuke van verzamelen is toch dat er nieuwe mensen weer opstaan waarvoor ik ondertussen een van de grootste verzamelaars ben, net zoals de boven genoemde personen ooit voor mij de mensen waren die ontelbare aantallen zakjes bezaten.

2 thoughts on “Alarmerende berichten in theezakjes wereld

  1. Jammer dat sommige mensen de verzameling wegdoen, maar het is hun eigen keus. Maar ik doe er ook niet aan mee. Maar zou er wel graag ens in willen rondneuzen.

  2. Ja ieder zijn eigen keus, gelukkig wel, maar daarom kan het wel jammer zijn en rijst bij mij de vraag, of het wel de juiste beslissing is. De ene dag nog volop ruilen en dan paar dagen later stoppen? Is het dan geen overhaaste beslissing waarvan je misschien ooit spijt krijgt? Dan zou ik toch adviseren, zet het weg, kijk er niet meer naar om en heb je na verloop van tijd geen zin meer in. Prima dan verkoop je, mocht je toch weer de kriebels krijgen, dan pak je het weer op.
    Maar zoals we beide zeggen, het is ieders eigen keuze. Ook dat er bij mij gewoon weer een plank bij komt met ordners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 4 =