Besluit is genomen

Lang geleden, werden er nog theezakjes verzamelt zonder dat er een bestand werd bijgehouden, internet was nog een beginnend fenomeen en de aantallen die er bij kwamen waren heel erg weinig. Bestaan van beurzen was mij totaal vreemd. Maar dan komt er internet en ga je eens wat intikken om te zien of dit ook op internet te zien is. En ja hoor, ik vond Kunie Broekhuizen (geen idee of ze nog verzamelt) en er werden zakjes opgestuurd, aangezien er bij ons iets in de kast stond wat zij niet bezat. Als bedankje kwamen er wel 100 zakjes retour, de verzameling werd dus bijna gelijk verdubbelt. Na een paar maanden ruilen via internet, werd er besloten om een bestandje te maken, heel simpel, gewoon een Word bestand. Op een gegeven moment zit je rond de 3000 zakjes en werkt een Word bestand niet meer, dus alles omzetten naar een Excel bestand.

En dit heel jaren naar alle tevredenheid gewerkt. En dan komt er een moment dat het niet meer zo loopt zoals je zou willen. Ivm met mijn drukke werkzaamheden, heb ik een mega achterstand opgebouwd, even op zondag middag 100 zakjes in de lijst zetten en ordenen in de map is er allang niet meer bij. Elk zakje moet nauwkeurig worden omschreven en geordend en daar ligt het probleem. Bij sommige merken weet ik niet meer hoe ik het moet omschrijven, het zoveelste kriebeltje, klep net iets anders, ander nummer, streepjescode smaller, hier word ik dus langzamerhand gek van. Ik kan er op een zondagmiddag hooguit 25 opruimen want het ruilen loopt ook door. Aantal wat ik per week opruim is lager dan het aantal wat er bijkomt. Hoe ga je dit oplossen? Stoppen? Nee beslist geen optie. Je gaan bezighouden met een bepaald merk of item? Al helemaal geen optie. Gewoon verzamelen zonder bestand, alleen wegsteken? Nee dat is helemaal geen doen.

Wat ga je dan doen. Ja, rondkijken hoe anderen dit doen. Scans achter mijn Excelbestand zou erg leuk zijn en zo hou ik mijn verzameling binnenshuis. Maar meer dan 30 000 zakjes scannen zit er niet in. Dus rondkijken op Catawiki en Colnect. En besluit is gevallen, ik stap over naar Catawiki aangezien ik daar na elke toevoeging in mijn verzameling een Excelbestand kan exporteren. Mocht er iets misgaan bij hun of op hun server, dan heb ik altijd nog het gedownloade bestand. Voordelen te over, Joke L heeft een prima uitleg gegeven. Nu niet denken dat binnen een half jaar al mijn zakjes online staan, nee hoor beslist niet.

Ik ga eerst mijn achterstand wegwerken in de mappen. Wat ik nu weg steek, krijgt een stripje mee in de map. Wanneer alles weg is, ik hoop zo rond de feestdagen, dan komt de volgende stap, map voor map nakijken of Catawiki of ze er reeds opstaan. Aanvinken en verder gaan. En natuurlijk de zakjes welke er niet op staan scannen en invoeren. Klere klus? Ja zeker, maar wil ik overleven in de theezakjeswereld dan zal ik dit moeten doen.

2 thoughts on “Besluit is genomen

  1. Eerst alles in de mappen doen, de achterstand van heel veel en dan is het echt heel veel, wegwerken. Ik verwacht dat de achterstand wel meer dan 2000 zakjes is. Daarna is het hopelijk eerst heel veel aanvinken en wat er dan overblijft is scannen en invoeren.
    Dus je snapt wel, geen klusje van weken maar van maanden, wellicht wel een jaar. Maar zoals ik al schreef,ik heb geen keus, of niet meer invoeren, maar dat is volgens mij het begin van het einde en dat wil ik beslist niet. Je ziet vanzelf wanneer de letter A door mij verwerkt wordt. 2013? Geen haast klus van maken want anders gaat de lol er af, gewoon rustig doorgaan. Heb je trouwens wat nieuws?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − drie =