Veel thee, ouderdom en aardig zijn

Donderdag 16 augustus was het dan eindelijk weer zover. Ivm mijn late vakantie kon het niet eerder, maar niet erg. Op deze zonnige dag sta ik iets over half 8 in Winschoten bij de deur van José. Het is weer ons jaarlijks  theeshop dag. Dit keer niet naar Bremen, dat doen we om de 2 jaar maar dit keer kiezen we voor wat kleindere plaatsen. Op naar Nordhorn, Lingen, Meppen, Cloppenburg en wie weet wat nog meer (of nog minder). Het is mooi weer, nog niet te warm dus het is lekker ontspannend rijden naar Nordhorn. Grote parkeerplaats is snel gevonden. Mijn berucht karretje (zie zomer 2009) uit de kofferbak en daar gaan we. Naast de parkeerplaats is gelijk een Rossmann, mooi maar die pakken we wel als laatste. 

Nee eerst theedrinken met een van die heerlijke duitse bolletjes. Daarna  maar eens het centrum in. Reformzaak, hup naar binnen, nieuwe Pukka en leuke Salus doosjes. Maar ja Salus, doen we dit wel, is zo vaak een miskoop. We overlegen en bekijken het doosje maar eens van alle kanten. Eigenaresse van de zaak vind ons denk ik maar een gek stel, want het vak naast de thee moet nodig en aandachtig gestoft te worden. Nou vooruit, toch maar een doosje openen en kopen. Gatver, wel een miskoop. Maar niet getreurd, ik krijg het allerlaatste “probe” exemplaar van een andere, dus niet zo erg. 

De labels kan ik vast wel weer ergens ruilen.

Op naar de volgende apotheek, alleen Sidroga en zo te zien niets nieuws. Drogisterij ketens en allerlei andere zaken worden in rap tempo door ons bezocht. Karretje krijgt een bodem en dan is het weer richting Rossman. Er wordt nog even een thee kadoshop bezocht, die hele mooie nieuwe Ronneveldt heeft. Maar was een pech, er is nog maar 1 doosje met 10 verschillende smaken. Echte pech, want hij gaat in de tas van José. Daarna de Rossmann, sla maar in, heel veel leuke zakjes.  Auto inladen, op naar een winkelcentrum aan de rand van Nordhorn. Leuke winkels met nog leukere zakjes oa nieuwe Teekanne.


Zo en nu richting Lingen, auto op een bijna onvindbare plek parkeren. Maar blijkbaar wel heel dichtbij Der Teeladen. Ja en hier gaat het mis met deze dame. Leuke winkel, lekker rondkijken en bepalen wat we kopen, karretje maar even aan de kant plaatsen en lekker kopen. Voorzien van leuk hip Teeladen tasje verlaten we de winkel. En wederom van winkel naar winkel. 
Geef een plastic draagzak weg bij een winkel die uitverkoop houdt, maar geen tasjes meer heeft, de vrouw is erg blij met mijn C1000 zak, de dame achter ons ergert zich dood, ze moet te lang wachten en wil met haar ene aankoop graag voor ons, nou mooi niet, ik heb ook maar 3 doosjes thee. Vind ze niet leuk maar de dame voor mij bedankt me nogmaals voor de grote plastic tas. 
Ben blijkbaar toch wel aardig en hoor het boze gemopper achter me niet meer.
Bij de Rossman kopen we nog een aantal missende Altapharma doosjes en allerlei andere zakjes komen voorbij. Ondertussen pauze tijd voor iets lekkers en dan maar weet richting auto. Hee shit, waar is mijn karretje. Het is maar goed dat er een jong geheugen bij me is had anders nooit meer kunnen bedenken dat mijn karretje bij De Teeladen voor het laatst aanwezig was. Gelukkig heeft men goed opgepast want hij staat keurig naast de toonbank.Ook de auto wordt teruggevonden door mijn uitwendig geheugen. Parkeerplekken terugvinden en mij gaat niet goed samen.

En nu op naar Meppen? Maar daar komen we veel te laat aan, de dag vliegt, is daar een winkelcentrum tot na zessen open? Geen idee, zullen we toch maar naar Papenburg gaan? Daarvan weten we dat het lang open is en kunnen we gelijk ook eten. Dus maar weer naar boven rijden. 
Tegen 6 komen we er aan, nog altijd druk, maar wij gaan eerste een hapje eten. Ongelooflijk hier eet je met 2 personen inclusief drinken voor € 15,00 en nog lekker ook. Jammer dat we zoveel krijgen dat we het niet eens op krijgen.

Hier eerst maar even door de Real, wouw nog meer nieuwe zakjes, de dag kan al niet meer stuk. Dan toch ook hier even de Rossmann in, ook door nog weer iets nieuws en dan is de laatste winkel aan de beurt, Kaufland en laten ze daar ook nog iets nieuws hebben en de laatste doosjes Kinderthee worden gekocht. En dan richting de auto. Rondom 9 uur rijden we weer in Winschoten. Ja een ander zal ons voor gek verklaren maar voor ons is dit een van de leukste dagen van het jaar. Op naar de zomer van 2013. Of moeten we dit najaar toch nog een extra inlassen. Want Cloppenburg en Meppen zijn niet aangedaan en ook daar zijn vast leuke zakjes te vinden.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Veel thee, ouderdom en aardig zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =