Creatief met theezakjes

HEERENVEEN – In de maand juli worden in de bibliotheek Heerenveen in een vitrine van theezakjes gemaakte voorwerpen tentoongesteld. Deze zijn allemaal gemaakt door de uit Bolsward afkomstige Charis de Chauvigny de Blot.

Als er thee wordt gezet gooien veel mensen het omslag van het theezakje weg. Voor hen is het afval en gaat bij het oud papier. Zij beseffen niet wat voor moois er met zo’n ogenschijnlijk simpel omslagje, dat óók theezakje wordt genoemd, kan worden gedaan. Veel mensen verzamelen theezakjes zoals anderen postzegels of suikerzakjes verzamelen.
Charis verzamelt theezakjes om er vervolgens creatief mee aan de slag te gaan. Zij vouwt van theezakjes niet alleen verjaardags-, kerst- en andere kaarten, maar ook boekenleggers, kerstversieringen, boompjes, kerstkransen, kerstballen, enzovoort.

Voor één kaart zijn al acht dezelfde theezakjes nodig en voor een groter voorwerp nog veel meer. Voor alles wat zij maakt heeft Charis dus heel veel theezakjes nodig. Daarom heeft zij in haar hobbykamer stapels dozen met op kleur en merk gesorteerde theezakjes; sommige stapels reiken tot bijna aan het plafond.

De tentoongestelde voorwerpen zijn te bewonderen vanaf 9 juli tot eind juli en zijn te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek: maandagmiddag van 13.00 tot 17.30, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 20.00, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Bron Nijsnet (een onderdeel van NDC Mediagroep)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =