Dolle dag in Brabant

Zaterdagmorgen 12 mei, de zon komt net op en het beloofd een heerlijke dag te worden. Even voor 6 uur stap ik samen met José in de auto richting Steenbergen. Een lange reis van 3 uur in de auto, maar o zo leuk, want eindelijke ontmoeten we weer Gon, Joke, Piet, Jannie, Herman en al die anderen. Natuurlijk gaat het ons om de theezakjes maar de contacten met al deze mensen zijn net zo belangrijk. Door de jaren heen is het zoveel meer geworden dan alleen maar theezakjes ruilen. De reis gaat lekker, het is nog rustig, Groningen, Heerenveen, de polder in richting Almere, dan richting Utrecht, Breda en dan de A59 af richting Zierikzee. En ja hoor de borden geven Steenbergen weer aan.

Lekker op tijd arriveren we in Steenbergen, maar we zijn beslist niet de eersten, een aantal verzamelaars staat reeds te wachten om naar binnen te kunnen. Auto uitpakken en gelijk doorlopen naar binnen en een plekje uitzoeken. Mooi dicht bij het toneel. Zo houden we goed overzicht wie er allemaal binnen komen lopen. Eerst Gon maar eens spreken, vorig jaar ben ik niet in Steenbergen geweest en dit is de eerste keer dat ik haar weer zie sinds het overlijden van haar man Con. Ondertussen zie ik uit mijn ooghoeken dat de eerste mooie zakjes in het rondgaan. Gelukkig heeft Jannie nog een serie en kan ik gelijk een mooie deal sluiten. En ja hoor, dan gaat het los. Na Jannie komt Anneke, Nancy, Jannie uit Belgie, onze kleine Belgische vriend Tony, Sjieuwke, Bart en al die anderen. De theezakjes gaan van de ene doos in de andere. Mijn “golden bag” raakt voller en voller. Tijd voor eten is er amper, want je wilt nog met zo veel mensen ruilen, ik zie Sonja, Bep, Janet en vele anderen. Ojee, dit gaat niet lukken. De dag is weer veel te kort. Met vele zal ik niet kunnen ruilen. Het is niet anders, ik zal met hun weer via de mail moeten ruilen. Maar wat is het een geslaagde beurs. Om 4 uur breken we de handel weer af, alles gaat in de auto weer in en wij met een goed gevoel richting Nunspeet. Nu is er voldoende tijd om te eten en de dag te evalueren. Beide kunnen we niet anders zeggen dan dat de beurs meer dan geslaagd was. Er zijn bij mij weer 376 zakjes aan de verzameling toegevoegd en mijn ruilbakken zijn weer behoorlijk geplunderd.

Gon nogmaals bedankt voor het organiseren van de beurs.

Reacties

Ik heb 489 theezakjes geruild.
Het was een geslaagde dag en helaas heb ik ook nog niet met alle verzamelaars kunnen ruilen.

José 13-05-2012 @ 18:20

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 6 =