Pc crash

Afgelopen week heeft mijn pc het begeven. Heb nog geen idee of het een duur drama is of dat het allemaal wel meevalt. Pc staat in elk geval bij mijn zoon op zijn stage adres. Gelukkig zijn we hier in huis in bezit van meerdere laptops, zodat we gewoon online kunnen blijven. Alleen in mijn theekamer staat een vaste pc, welke ik alleen gebruik voor mijn theeverzameling en waar ik ook een scanner op aan heb gesloten. Nu zal misschien iedereen denken, o jee, ze is haar theelijst ook kwijt. Maar dat is dus niet zo. Deze sla ik om de 14 dagen op, op een externe hardeschijf, samen met foto’s ed. Maar niet iedereen is in het bezit van een externe hardeschijf. En bij diefstal heb je er ook weinig aan. Dan ben je echt alles kwijt. En daarom heb ik sinds enige tijd mijn excelbestand nog ergens totaal anders opgeslagen. Elke 14 dagen wanneer tenminste in mijn lijst heb zitten werken, sla ik mijn lijst op via box.net. Dit is een grote server en staat in Amerika. Daarop kun je gratis 5 Gb aan data plaatsen. Ik plaats daar de pdf files met de verschillen, soms ruilzakjes en dus ook mijn totale theebestand. Niemand kan daar bij komen, alleen ik. Plaats ik een nieuwe lijst dan verwijder ik de oude weer. Zelfs al zou ik op de noordpool zitten, dan nog kan ik inloggen en kijken of ik iets al bezit. Misschien een tip voor anderen, want er is niets zo erg als alles kwijt zijn. Ik ben nu alleen de laatste zakjes van vorig weekend kwijt, misschien een 50 stuks. Dat is dan niet anders, maar volgens mijn ict zoon, komt de lijst nog wel weer goed van de pc welke gecrasht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − dertien =