Facebook, Hyves, Catawiki moet ik de hele dag achter pc zitten?

Internet neemt de laatste jaren een enorme vlucht, we zitten zo langzamerhand meer achter de pc dan dat we tv kijken. Daarbij komt soms dat ik bijna denk dat ik de enige in Nederland ben die een fulltime baan heeft. Wanneer ik binnen 24 uur niet reageer op een krabbel op Hyves, dan wordt er al gevraagd of ik ziek ben, zet ik niet even op Facebook dat ik nog leef, dan wordt me ook daar gevraagd of ik boos ben. Heb ik laatst een even gekeken op Catawiki, ook daar krijg ik mailtjes om te stemmen oid. Waarom mag ik niet eerst eens iets testen zonder dat men gelijk van alles van je wil. Zie ik op maandag leuke zakjes te koop op Marktplaats, moet ik gelijk alle bezigheden stoppen en gaan bieden, want in het weekend zijn ze al weer verwijderd. Naast mijn baan, voetbal, politiek en allerlei andere bezigheden lukt het mij dus niet om elke dag online te zijn en moet ook bekennen dat ik dat niet wil. Waarom is alles zo ontzettend gericht op de korte termijn. Jammer want ik had graag mee willen bieden op die leuke zakjes, zou graag komende winter me verdiepen in Catawiki maar het wordt je onmogelijk gemaakt aangezien men denkt dat ik alleen maar 24 uur per dag bezig ben met een theezakje.

Reacties

Een kleine aanvullig, Hyves laat ik doodbloeden, is toch niet mijn ding, iedereen die mij wil volgen, en ondertussen zijn dat er behoorlijk wat mensen, kan mij vinden op Facebook. Mijn blog hier staat overal buiten, deze blijf ik met een onzekere regelmaat gewoon lekker voorzien van leuke nieuwtjes en verhalen.

Maria 24-10-2010 @ 15:44

Wat je schrijft heb je helemaal gelijk in!
Je kan niet alles Maria!! Denk om jezelf.
Dat stemmen op Catawiki is voor een bepaalde award die ze kunnen winnen. Maar die bestoken je echt niet constant met mailtjes. Af en toe een nieuwsbrief, die je kunt lezen wanneer het jou uitkomt.
Ik heb ook geen tijd voor Hyves of Facebook, vindt dat er belangrijkere dingen te doen zijn op de computer.

Joke 24-10-2010 @ 17:34

Ik heb in de korte periode al een nieuwsbrief en 2x verzoek om te stemmen gehad. Ondertussen moet ik ook nog twitteren als ik iedereen hoor. Dat laatste heb ik dus ondertussen maar snel gestopt, mij niet gezien hoor. Nog 4 uur en dan ben ik weer voor enkele dagen offline. Als iemand echt nodig heeft, die weet dat ik telefonisch altijd bereikbaar ben.

Maria 24-10-2010 @ 18:25

dat klopt helemaal wat je schrijft. de mensen zijn niet ongerust als je niet binnen een dag reageerd maar ze zijn gewoon beledigd. we worden helemaal geregeerd door het internet. nu zelfs al op de telefoon en als je niet meedoe ben je ouderwets

dekogifts dordrecht 21-11-2010 @ 21:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + elf =