Kerstballen maken

Via via kwam ik in contact met Judith, zij maakt van lege theezakjes kerstballen. Wanneer jullie haar aan lege zakjes kunnen helpen zou ze daar heel blij mee zijn. Onderaan staat haar adres, zodat jullie haar kunnen mailen.

De kerstballen maakt zij op de volgende manier.Snij uit een theezakje een vierkantje van 2×2 cm. Ik heb malletjes gemaakt om het juiste stukje er uit te halen, zoals bv de aardbei. Daarna vouw ik deze diagonaal en daarna nog een keertje dubbel. Zodat ik een klein driehoekje overhoud. Aan de onderkant van de piepschuimbal zet ik eerst een velletje thee van 2×2 cm (dus niet gevouwen) met speldjes vast. Daaroverheen speld ik 4x de driehoekjes vast. Zodat je eigenlijk een steeds groter vierkantje krijg. Zodra ik teveel ruimte tussen de theezakjes heb ga ik meerdere zakjes in het rond spelden, steeds verder en verder tot aan de bovenkant. Voordat ik de laatste driehoekjes plaats stop ik daar ook nog een velletje thee van 2×2 cm onder. De laatste driehoekjes speld ik iets anders zodat je de speldjes niet meer zie.


Voor de kerstballen op de foto heb ik onderstaande aantallen gebruikt.Paars-roze 394 theezakjesOranje-rood 438 theezakjesBruine kleur 367 theezakjes.Groen-blauw 422 theezakjes.

Judtih kunnen jullie mailen via het volgende adres, jvriend1@upcmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − zeven =