Ramses Shaffy overleden

De chansonnier en acteur Ramses Shaffy is op 76-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Shaffy trad vorige week nog op in de Rotterdamse Laurenskerk.


Na een carrière als acteur bij de Nederlandse Comedie maakte Shaffy in de jaren zestig furore als zanger. Liedjes als Sammy, We zullen doorgaan, Pastorale, Laat me en Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder werden in de jaren zeventig klassiekers. Samen met Liesbeth List vormde hij een onafscheidelijk duo.

Reactie.
Toch even een korte reactie. Ik heb namelijk wel vaker geschreven dat muziek een heel belangrijk onderdeel is van mijn dagelijks leven. Ik kan niet zonder muziek om me heen.
Ik heb een heel brede smaak wat muziek betreft maar op eenzame hoogte staat Ramses Shaffy. Ik vind dit geweldig en vooral De Pastorale en Laat me. Nog nooit had ik hem live gezien maar een jaar geleden heb ik hem dus van heel nabij meegemaakt. Tijdens Dagblad van het Noorden live was hij een van de hoofdacts. Zingen ging niet al te best meer maar het was echt een kippenvel moment toen hij begon te zingen. Op dit moment moeten jullie het dus doen met de muziek van Ramses.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 2 =