Ruilen zonder maar 1 Lipton zakje

Amersfoort zit er weer op voor dit najaar. Om 7 uur vertrokken in het donker maar bij Zwolle kunnen we toch al weer de wijde wereld in kijken. Heerlijk, ik heb er zin in ondanks dat ik door allerlei privéomstandigheden mijn buit van Assen nog niet heb verwerkt. Als we voor 9 uur de parkeerplaats opdraaien is het reeds gezellig druk. We veroveren ons nog een leuk plekje en het ruilen kan beginnen. Anneke is de eerste die in mijn ruildozen wil snuffelen en vindt ook al snel weer 32 zakjes. Geen probleem, ik vind ze bij haar ook in de bak. Ondertussen komen er nog steeds theeleuten de zaal binnen en er worden zelfs tafels en stoelen bij gezet. Gezien de rest van de zaal, zijn de theeleuten weer in de meerderheid en de leeftijd ligt ook aanmerkelijk lager als bij de andere verzamelitems. Nederland vergrijst maar in het verzamelwereldje van postzegels, sigarenbandjes en ansichtkaarten is het ook heel goed te zien dat jonge mensen niet meer verzamelen. Gelukkig zien we in de theebranche dit verschijnsel niet en zijn er ook jongeren die theezakjes of labels verzamelen. De hele dag ben ik druk aan het ruilen, geen grote aantalen in 1 keer. Maar wel met veel verschillende mensen. Om 3 uur, gaat alles weer in de tas, leuke zak vol met nieuwe zakjes. En weer heel veel leuke anecdotes gehoord en nog veel meer nieuwe zakjes gezien, die ik niet heb kunnen ruilen. Voor mij nog niet de nieuwe AH zakjes, geen donker rode Bosvruchten van Westminster en dit keer helemaal geen enkel nieuw Lipton zakje. Toeval?? Maar wel 212 andere leuke zakjes. Van heel simpel Sidroga zakje tot een allermooist Topvet zakje.


Reacties

Ondanks dat we wat eerder weg gingen, omdat de vermoeidheid toe had geslagen, voor ons ook weer een zeer geslaagde dag.
273 nieuwe zakjes erbij! Ze moeten nog uitgezocht worden, maar ik denk dat er weinig dubbelen bij zitten. Ruilen op de beurs is veel gezelliger als ruilen via de computer.
Ogen en oren moet je open houden, want wat heb ik weer veel informatie gekregen!

Ik voel me helemaal thuis bij de theeleuten.

Joke L. 25-10-2009 @ 11:32

Dit is altijd leuk om te horen. Ik heb me vandaag boven op mijn theekamer opgesloten want wil toch zoveel mogelijk bij werken. Het is hier toch geen weer om iets anders te doen. Potje thee erbij, koekjes en sorteren maar.

Maria 25-10-2009 @ 11:39

Veel theeplezier en succes.
Ga ook beginnen met uitzoeken.

Joke L. 25-10-2009 @ 11:40

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =